Πώς θα φτιάξετε μια γωνιά μοντεσσόρι όταν δεν υπάρχει καθόλου χώρος στο σπίτι

Πώς θα φτιάξετε μια γωνιά μοντεσσόρι όταν δεν υπάρχει καθόλου χώρος στο σπίτι
Photo by montessoriforbeginners on Instagram

Η μέθοδος Μοντεσσόρι είναι ένα εκπαιδευτικό σύστημα που αναπτύχθηκε από την παιδαγωγό Μαρία Μοντεσσόρι, εφαρμόζεται σε περίπου 60.000 σχολεία σε όλο τον κόσμο

Μοντεσσοριανή εκπαίδευση

Η μοντεσσοριανή εκπαίδευση βασίζεται στην εμπιστοσύνη που δείχνουμε στο παιδί και στις ικανότητές του να αναπτυχθεί από μόνο του. Μότο της μεθόδου είναι: «Βοήθησέ με να το κάνω μόνο μου» .

Μοντεσσοριανή φιλοσοφία

Μέσα από την εκπαίδευση μοντεσσόρι τα παιδιά αναπτύσσουν ανεξαρτησία, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, δρουν και αντιδρούν σε ό,τι συμβαίνει γύρω τους. Εμείς ως γονείς θα πρέπει να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια του χώρου που θα χρησιμοποιεί το παιδί . Δεν είναι λίγες οι φορές που μέσα από άρθρα μας έχουμε δείξει πώς μπορείτε να διακοσμήσετε ένα παιδικό δωμάτιο με βάση τη μέθοδο μοντεσσόρι ή τι παιχνίδια να αγοράσετε για να παίξει.


https://www.instagram.com/reel/Cbw9TuZl9oP/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Γωνιά παιχνιδιού μοντεσσόρι για μικρούς χώρους

Πολλοί γονείς, προβληματίζονται για το πώς να δημιουργήσουν μια γωνιά μοντεσσόρι για τα παιδιά τους. Όσοι έχουν μεγάλους χώρους στη διάθεσή τους, εύκολα δημιουργούν έναν χώρο παιχνιδιού και ανεξαρτησίας για τα μικρά τους. Τι γίνεται όμως, με εκείνους τους γονείς που δεν έχουν χώρο για να εκμεταλλευτούν; Η Karen μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram θέλοντας να βοηθήσει γονείς που δεν έχουν χώρο στο σπίτι τους, έκανε μια ανάρτηση δείχνοντας πώς μια μικρή γωνιά να μεταμορφωθεί σε γωνιά παιχνιδιού μοντεσσόρι, βοηθώντας το παιδί να γίνει αυτόνομο και ανεξάρτητο, μέσα από το παιχνίδι.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η ίδια και που σίγουρα θα σας εμπνεύσουν.

πηγη φωτογραφιών: montessoriforbeginners on Instagram

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved