Εγκυμοσύνη: Πώς να μειώσετε την υψηλή αρτηριακή πίεση

Η υψηλή αρτηριακή πίεση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές για την υγεία τόσο της μητέρας όσο και του μωρού.

Εγκυμοσύνη: Πώς να μειώσετε την υψηλή αρτηριακή πίεση
Bigstock

«Υψηλή αρτηριακή πίεση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή υπέρταση κύησης είναι όταν η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης είναι μεγαλύτερη ή ίση με 140/90 mm Hg», εξηγεί η Whitney E. Jamie, M.D., ειδικός εμβρυϊκής ιατρικής στο Norton Women's Care.

«Αυτή η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε προεκλαμψία , μια σοβαρή επιπλοκή της εγκυμοσύνης που συνήθως εμφανίζεται μετά την 20ή εβδομάδα της εγκυμοσύνης και μπορεί να είναι επιβλαβής για την έγκυο και το μωρό της.»

Αιτίες της υψηλής αρτηριακής πίεσης

Υπάρχουν διάφορες αιτίες και παράγοντες κινδύνου για υψηλή αρτηριακή πίεση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, συμπεριλαμβανομένου του προϋπάρχοντος ιατρικού ιστορικού. Άλλες αιτίες μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Παχυσαρκία
  • Καθιστικός τρόπος ζωής
  • Εγκυμοσύνη για πρώτη φορά
  • Η κυοφορία πολλαπλών παιδιών
  • Ηλικία 35 ετών και άνω
  • Κάπνισμα
  • Κατανάλωση αλκοόλ
  • Ατομικό ή οικογενειακό ιστορικό υψηλής αρτηριακής πίεσης
  • Προϋπάρχουσες παθήσεις, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη και των αυτοάνοσων διαταραχών
Happy Pregnant Woman Having Homeoffice In Her Living Room.

Τρόποι αντιμετώπισης

Κάνοντας υγιεινές επιλογές θα μπορούσατε να μειώσετε την αρτηριακή πίεση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή σοβαρών καταστάσεων υγείας και επιπλοκών. Ακολουθούν μερικές συμβουλές:

1. Υγιεινή διατροφή

Προτιμήστε τροφές που είναι πλούσιες σε κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο, όπως φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, δημητριακά ολικής αλέσεως, όσπρια, ψάρια και φυτικά έλαια.

Αποφύγετε τα αλμυρά τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των κονσερβοποιημένων προϊόντων και των επεξεργασμένων τροφίμων που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο .

2. Καλή ενυδάτωση

Η κατανάλωση νερού καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να αποτελέσει ένα κομμάτι του παζλ όσον αφορά τη διαχείριση της αρτηριακής πίεσης. Επιδιώξτε να πίνετε τουλάχιστον έξι έως οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα.

Ultrasound Image Pregnant Baby Photo. Woman Holding Ultrasound Pregnancy Picture. Pregnancy, Medicin

3. Τακτική άσκηση

Ενημερωθείτε από την/ τον γιατρό σας για το πόση άσκηση μπορείτε και πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του στρες, το οποίο κατά συνέπεια να μειώσει την αρτηριακή πίεση.

4. Υπακοή στις ιατρικές εντολές

Αυτό περιλαμβάνει να μη χάνετε τα προγεννητικά ραντεβού. Παραμείνετε σε εγρήγορση για τον έλεγχο της αρτηριακής σας πίεσης στο σπίτι.

Να θυμάστε πάντα πως αυτό που προέχει είναι η υγεία σας και η υγεία του μωρού σας.

Πηγή: nortonhealthcare.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved