Είναι ασφαλές για το έμβρυο να φοράω ζώνη ασφαλείας στην εγκυμοσύνη;

Η ζώνη ασφαλείας κατά την εγκυμοσύνη είναι απαραίτητη για την προστασία τόσο της μητέρας όσο και του παιδιού. Μάθετε πώς να τη χρησιμοποιείτε σωστά για μέγιστη ασφάλεια.

Είναι ασφαλές για το έμβρυο να φοράω ζώνη ασφαλείας στην εγκυμοσύνη;

Είναι απολύτως ασφαλές να φοράτε ζώνη ασφαλείας όταν είστε έγκυος. Δεν θα βλάψει το μωρό σας εφόσον την φοράτε σωστά.

Ένα fact πως στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι παράνομο μια έγκυος να οδηγά ή να είναι επιβάτης σε αυτοκίνητο και να μην φορά ζώνη ασφαλείας τόσο στα μπροστινά όσο και στα πίσω καθίσματα. Μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο έως και 500£.

Εάν ανησυχείτε ότι η ζώνη ασφαλείας μπορεί να τραυματίσει το μωρό σε περίπτωση ατυχήματος, να είστε σίγουρες πως είναι πολύ πιο ασφαλές να φοράτε ζώνη από ό,τι να μην φοράτε.

Η ζώνη ασφαλείας θα βοηθήσει να προστατεύσετε το μωρό από πιθανό χτύπημα, αποτέλεσμα της δύναμης της σύγκρουσης .

Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε πως εκείνες οι γυναίκες οι οποίες το έπαιρναν πιο αψήφιστα το θέμα της οδικής προστασίας και δεν φορούσαν ζώνη σε ατύχηματα υπέστησαν τραυματισμούς που έβλαψαν την υγεία του εμβρύου αλλά και την δική τους.

Ζώνη ασφαλείας τριών σημείων

Μάλιστα, είναι ασφαλέστερο να χρησιμοποιείτε ζώνη ασφαλείας τριών σημείων. Αυτές οι ζώνες περνούν πάνω από τη μέση και τον ώμο του επιβάτη.

Μια τέτοια ζώνη ασφαλείας βοηθά το σώμα να απορροφήσει το κραδασμό μιας σύγκρουσης ή απότομης επιβράδυνσης.

Γενικές οδηγίες

Οι ζώνες ασφαλείας των 3 σημείων παρέχουν καλύτερη προστασία από τις ζώνες ασφαλείας των 2 σημείων (μόνο στη μέση). Τοποθετήστε την κάτω από την κοιλιά σας για να αποφύγετε την πίεση . Εάν διαπιστώσετε ότι η ζώνη σας ανεβαίνει προς τα πάνω τραβήξτε την προς τα κάτω.

Ο διαγώνιος ιμάντας του ώμου πρέπει να κάθεται πάνω από την κλείδα σας και ανάμεσα στο στήθος σας. Δεν πρέπει, επίσης να ακουμπά τον λαιμό σας και συνιστάται να την φοράτε όσο πιο σφιχτά γίνεται.

Εάν διαπιστώσετε ότι δεν μπορείτε να τοποθετήσετε σωστά τη ζώνη ασφαλείας σας ή είναι πραγματικά άβολο, μπορείτε να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμογέα ζώνης ασφαλείας. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι στην αγορά και έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζουν ότι η ζώνη ασφαλείας σας παραμένει εκεί που πρέπει, προσφέροντας την καλύτερη προστασία για εσάς και το μωρό σας.

Πηγή: babycentre.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved