5 βότανα που πρέπει να αποφύγετε στην εγκυμοσύνη

Δεν είναι όλα τα βότανα ευεργετικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Μαργαρίτα Νικολάου
5  βότανα που πρέπει να αποφύγετε στην εγκυμοσύνη
Bigstock

Τα μυρωδικά έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες για τη θεραπεία πολλών παθήσεων. Αλλά όταν έχουμε να κάνουμε με μια εγκυμοσύνη, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποια βότανα είναι ασφαλή και ποια πρέπει να αποφεύγετε. Αξίζει να γνωρίζετε πως μελέτες έχουν δείξει ότι ορισμένα βότανα μπορεί να προκαλέσουν αποβολές, πρόωρες συσπάσεις, τοκετό και βλάβη στο έμβρυο.

Σίγουρα ο γυναικολόγος σας είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα πρέπει να συμβουλευτείτε, ωστόσο για να σας βοηθήσουμε σας δίνουμε παρακάτω μια λίστα με βότανα που είναι απαγορευτικά την περίοδο της εγκυμοσύνης.

5 βότανα που πρέπει να αποφύγετε

votana-kai-gonimotita.jpg

Σάο Παλμέτο (Saw Palmeto)

Το Saw palmetto προέρχεται από ένα μικρό φοίνικα και χρησιμοποιείται για τον χρόνιο πυελικό πόνο, τις διαταραχές της ουροδόχου κύστης, τη μειωμένη σεξουαλική ορμή, την απώλεια μαλλιών, τις ανισορροπίες ορμονών και τον προστάτη. Απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης γιατί θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιπλοκές.

Εφέδρα

Το Ephedra είναι ένα αειθαλές φυτό που μοιάζει με θάμνο και χρησιμοποιείται ως φαρμακευτικό βότανο που ανακουφίζει από τα κρυολογήματα, τον πυρετό, τη γρίπη, τους πονοκεφάλους, το άσθμα, τη ρινική συμφόρηση και τον συριγμό.

Αν χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη κύησης εξαιτίας της εφεδρίνης η οποία αυξάνει την έκκριση ινσουλίνης. Ως εκ τούτου, συνιστάται να αποφεύγεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

Βότανα που πρέπει να αποφεύγετε αν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος

Εχινάκεια

Η εχινάκεια χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής για το κοινό κρυολόγημα και άλλες λοιμώξεις ενισχύοντας το ανοσοποιητικό. Πολλές μελέτες έχουν γίνει για την εχινάκεια και το κοινό κρυολόγημα. Οι πιο συχνές παρενέργειες της εχινάκειας είναι συμπτώματα του πεπτικού συστήματος, όπως ναυτία ή πόνος στο στομάχι.

Η σιμισιφούγκα ή Black Cohosh

Το μαύρο cohosh είναι ένα φυτό ιθαγενές στη Βόρεια Αμερική. Επί του παρόντος, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το μαύρο cohosh ως συμπλήρωμα διατροφής για εξάψεις και άλλα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Ενώ δεν έχουν γίνει αρκετές έρευνες, υπάρχει μία η οποία δείχνει ότι το μαύρο cohosh μπορεί να είναι επικίνδυνο για τα αγέννητα μωρά. Ως αποτέλεσμα, προτείνεται η αποφυγή.

votana-gia-aupnia-3.jpg

Βάλσαμο

Το βάλσαμο ή αλλιώς υπερικόν το διάτρητον, έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες για τη θεραπεία ψυχικών διαταραχών και νευρικών πόνων. Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται και ως φάρμακο για την κατάθλιψη, το άγχος και τις διαταραχές ύπνου.

Το βάλσαμο επίσης αρνητικές επιπτώσεις στο σπέρμα και το ωάριο, καθώς και πιθανές γενετικές μεταλλάξεις που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία μιας εγκυμοσύνης.

Βότανα στην εγκυμοσύνη: Επικίνδυνα βότανα που πρέπει να αποφύγετε

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) προτρέπει τις έγκυες να μην λαμβάνουν φυτικά προϊόντα χωρίς να μιλήσουν πρώτα με τον γιατρό τους. Επίσης, καλούνται να συμβουλευτούν έναν εκπαιδευμένο και έμπειρο βοτανολόγο (ή άλλον επαγγελματία) εάν θέλουν για οποιονδήποτε λόγο να πάρουν βότανα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.

πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved