6 συμβουλές για να νιώθετε πιο άνετα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι άβολη, αλλά υπάρχουν τρόποι να ανακουφιστείτε και να νιώσετε άνετα.

6 συμβουλές για να νιώθετε πιο άνετα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
Bigstock

Το τρίτο τρίμηνο φέρνει πολύ ενθουσιασμό καθώς μετράτε αντίστροφα τις εβδομάδες και τις ημέρες πριν έρθει το μωρό σας. Ωστόσο, μπορεί επίσης να φέρει μεγάλη ενόχληση.

Πολλές γυναίκες συνειδητοποιούν ότι αυτή είναι η πρώτη στιγμή που το μωρό τους μεγαλώνει αισθητά γρήγορα. Δυστυχώς, όμως, για τις μέλλουσες μαμάδες, αυτό μπορεί να φέρει πολλούς πόνους.

Αλλά, αν θέλετε να μάθετε πώς να νιώθετε λίγο πιο άνετα ενώ είστε έγκυος, έχουμε μερικές πρακτικές συμβουλές που μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινή σας ρουτίνα, οι οποίες πιθανώς να φέρουν ανακούφιση .

1. Αγοράστε ένα μαξιλάρι εγκυμοσύνης

Τα μαξιλάρια εγκυμοσύνης «αλλάζουν» το παιχνίδι. Εάν αισθάνεστε ενόχληση στο τρίτο τρίμηνο, ένα τέτοιο μαξιλάρι θα σας βοηθήσει να υποστηρίξετε τόσο την κοιλιά σας όσο και το υπόλοιπο σώμα το οποίο και αλλάζει συνεχώς. Επιπλέον, θα κοιμάστε πιο άνετα.

2. Αγοράστε μια μπάλα γυμναστικής

Η μπάλα γυμναστικής μπορεί να γίνει η εναλλακτική καρέκλα που θα κάθεστε.

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας σημειώνουν ότι όταν κάθεστε σε μία μεγάλη και άνετη μπάλα γυμναστικής βελτιώνεται η στάση του σώματός σας, και ανακουφίζεστε από την πίεση.

Επιπλέον, επιτρέπει να γέρνετε τους γοφούς σας προς όλες τις κατευθύνσεις που σημαίνει περισσότερη κινητικότητα άρα λιγότερη ενόχληση .

3. Τεντωθείτε τακτικά

Για όποια έχει δοκιμάσει γιόγκα , είναι εύκολο να καταλάβει γιατί νιώθει χαλαρή μετά το μάθημα. Οι διατάσεις βοηθούν τους μύες να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά , αυξάνεται η ροή του αίματος και φυσικά ενισχύεται η ευλυγισία σας.

Αυτό κάνει το τέντωμα είναι ένα απλό εργαλείο για την ανακούφιση του πόνου σε πιο σφιχτές περιοχές.

4. Ασκηθείτε

Αν και η άσκηση μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε κατά τη διάρκεια του δεύτερου ή τρίτου τριμήνου, η απλή πράξη του να παραμείνετε δραστήριες μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου στην πλάτη και στη μείωση της δυσκοιλιότητας.

5. Ενυδατωθείτε

Μιλώντας για δυσκοιλιότητα , το νερό είναι η μαγική σας λύση.

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων σημειώνει ότι πρέπει να στοχεύετε σε «8 έως 12 φλιτζάνια νερό κάθε μέρα».

Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το πρήξιμο, την κόπωση και τους πονοκεφάλους.

6. Τρώτε μικρότερα γεύματα και πιο συχνά

Καθώς το μωρό σας μεγαλώνει, το στομάχι σας σφίγγεται όλο και περισσότερο. Αυτό μπορεί να κάνει την πέψη των γευμάτων επώδυνη, προκαλώντας συμπτώματα όπως καούρα και ναυτία.

Ο ευκολότερος τρόπος για να το αντιμετωπίσετε είναι να τρώτε μικρότερα γεύματα πιο πολλές φορές μέσα στην μέρα .

Πηγή: lovetoknow.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved