Εγκυμοσύνη: Έξι τρόποι να αποδεχτείτε το σώμα σας που αλλάζει

Μάθετε πώς να αισθάνεστε πιο θετικά για το σώμα σας το οποίο αλλάζει αλλά και τι είναι η «λάμψη της εγκυμοσύνης».

Εγκυμοσύνη: Έξι τρόποι να αποδεχτείτε το σώμα σας που αλλάζει
Bigstock

Το να εστιάσετε στο να παραμείνετε υγιείς και να αγκαλιάσετε τα προνόμια της εγκυμοσύνης, όπως η λάμψη της κύησης, μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε μερικά από τα αντικρουόμενα συναισθήματα σχετικά με το σώμα της εγκυμοσύνης σας.

Η εγκυμοσύνη προκαλεί μια πλημμύρα διαφορετικών συναισθημάτων λόγω των συνεχόμενων μεταβαλλόμενων ορμονών.

Μπορεί να νιώθετε πολύ χαρούμενες για τη νέα ζωή που αναπτύσσεται μέσα σας, αλλά όλες έχουν μέρες που νιώθουν απογοήτευση από τις ραγάδες , τους πρησμένους αστραγάλους και την κοιλιά που όλο και μεγαλώνει.

Να είστε σίγουρες πως θα αισθάνεστε πιο άνετα για το σώμα σας καθώς προχωρά η εγκυμοσύνη και φτάσετε στο δεύτερο τρίμηνο. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα και το μυαλό σας θα προσαρμοστούν στην εγκυμοσύνη .

Με όλες τις αλλαγές που συμβαίνουν, είναι λογικό να σκέφτεστε μερικές φορές το πώς ήταν το σώμα σας πριν την εγκυμοσύνη. Υπάρχουν όμως πολλοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε αυτά τα συναισθήματα, επαναπροσδιορίζοντας τις αρνητικές σας σκέψεις .

  • Αναγνωρίστε και σκεφτείτε ξανά τα συναισθήματά σας

Οι αλλαγές του σώματός σας μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση και απογοήτευση, αλλά είναι κάτι που πρέπει να γιορτάζετε καθώς μέσα σας μεγαλώνει ένα μικρό ανθρώπινο πλασματάκι!

  • Ανανεώστε την γκαρνταρόμπα σας

Η αλλαγή στο τι φοράτε μπορεί να βοηθήσει να αγκαλιάσετε το νέο σας σώμα .

  • Περιποιηθείτε τον εαυτό σας

Είτε πρόκειται για πεντικιούρ, αφρόλουτρο, μεσημεριανό γεύμα με φίλες. Γενικότερα, αφιερώστε χρόνο για να κάνετε δραστηριότητες που σας κάνουν να νιώθετε καλά.

  • Διατηρείτε μια ρουτίνα ύπνου

Μπορεί να είναι δύσκολο να κοιμηθείτε καλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση της διάθεσής σας

Περιβάλλετε τον εαυτό σας με ανθρώπους που σας κάνουν να νιώθετε όμορφα. Αγκαλιάστε τις στιγμές που άγνωστοι προσφέρουν την θέση τους στο μετρό ή σας εύχονται «με το καλό». Απολαύστε το όσο διαρκεί!

  • Ασκηθείτε τακτικά

Το να είστε σε φόρμα. θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα και θα σας βοηθήσει μετά τον τοκετό.

Εάν πραγματικά παλεύετε με επίμονες αρνητικές σκέψεις για το σώμα της εγκυμοσύνης σας, τότε είναι πολύ σημαντικό να μιλήσετε με τη μαία ή τον γιατρό σας το συντομότερο δυνατό. Μπορεί να μην είναι εύκολο να «ανοιχτείτε», αλλά η προσπάθεια αξίζει.

Λάμψη της εγκυμοσύνης

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, μπορεί να παρατηρήσετε ότι το δέρμα σας είναι αρκετά λαμπερό. Αυτό είναι γνωστό ως «λάμψη εγκυμοσύνης» και οφείλεται στις ορμόνες και στην αύξηση της ροής του αίματος.

Άλλες αλλαγές

Περίπου στον τέταρτο μήνα, λόγω των ορμονών τα νύχια αρχίζουν να μεγαλώνουν πιο γρήγορα από το συνηθισμένο. Τα νύχια των χεριών μπορεί να γίνουν πιο μαλακά ή πιο εύθραυστα. Θα επανέλθουν στο φυσιολογικό μέσα σε λίγους μήνες μετά τον τοκετό .

  • Έντονη τριχοφυΐα

Κατά το δεύτερο τρίμηνο, μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα μαλλιά σας φαίνονται πιο υγιή και πυκνά. Στην πραγματικότητα δεν αυξάνονται, απλά χάρη στις ορμόνες της εγκυμοσύνης, απλώς χάνετε λιγότερα.

Πηγή: babycentre.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved