Μεξικάνικο στην εγκυμοσύνη - Τι να γνωρίζετε

Εγκυμοσύνη και μεξικάνικο: Επιτρέπεται αυτή η έθνικ γεύση;

Μαργαρίτα Νικολάου
Μεξικάνικο στην εγκυμοσύνη - Τι να γνωρίζετε
Bigstock

Μπορείτε να φάτε μεξικάνικο φαγητό στην εγκυμοσύνη; Ακολουθεί πλήρης οδηγός.

Αν πιάσετε τον εαυτό σας να έχει λιγούρες για μεξικάνικο φαγητό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν είστε μόνη. Είναι σύνηθες να λιγουρεύεται μια έγκυος κάτι πικάντικο ή με έντονη γεύση και η μεξικάνικη κουζίνα ταιριάζει γάντι σε αυτές τις λιγούρες. Αλλά είναι ασφαλές το μεξικάνικο ή υγιεινό;

Μπορώ να φάω μεξικάνικο στην εγκυμοσύνη;

Τα περισσότερα μεξικάνικα φαγητά ή εκείνα που έχουν μεξικάνικα συστατικά, είναι ασφαλή στην εγκυμοσύνη αν είναι φρεσκομαγειρεμένα. Υπάρχουν 2-3 φαγητά που μπορεί να μην είναι τόσο ασφαλή, όπως για παράδειγμα το τυρί κέσο (queso) ή το κρέας που δεν είναι καλόψημένο.

Μεξικάνικα ντιπάκια και συνοδευτικά στην εγκυμοσύνη

mexikaniko-fagito-egkymosini-(1).jpg

Τα περισσότερα από αυτά είναι περισσότερο «Tex Mex» βασίζονται σε υλικά που χρησιμοποιούνται στο Μεξικό παρά μεξικάνικα, γιατί αυτό είναι το στυλ κουζίνας που είναι πιο πιθανό να βρείτε σε ένα εστιατόριο με μεξικάνικη κουζίνα. Ακολουθούν ορισμένες οδηγίες που πρέπει να έχετε κατά νου:

Γουακαμόλε: Τα αβοκάντο είναι μια εξαιρετική επιλογή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καθώς είναι γεμάτα με βιταμίνες όπως K, C και βιταμίνη B12. To φρεσκοφτιαγμένο γουακαμόλε είναι μια καλή επιλογή. Ωστόσο θα πρέπει να αποφεύγεται το γουακαμόλε που βρίσκεται σε μπουφέ και εκτεθειμένο για πολλές ώρες.

Salsa: Με τον όρο «σάλσα» στη μεξικάνικη κουζίνα αναφέρονται στις σάλτσες. Μπορείτε να τις απολαύσετε ελεύθερα αρκεί να μην είναι αρκετά πικάντικες.

Φριχόλες ρεφρίτος (ντιπ από φασόλια): Ένας καλός τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψη λαχανικών είναι μέσα από αυτό το ντιπ φασολιών. Μπορείτε να το καταναλώσετε με ασφάλεια στην εγκυμοσύνη, αρκεί -καλά μαντέψατε- να είναι φρεσκομαγειρεμένο.

Ξινή κρέμα: Θα πρέπει να ελέγξετε αν η ξινή κρέμα είναι παστεριωμένη. Αν και συνήθως ό,τι χρησιμοποιείται στα εστιατόριά είναι παστεριωμένο, καλού κακού ρωτήστε για να βεβαιωθείτε.

Τυρί κέσο: Σε πολλά μεξικάνικα εστιατόρια των ΗΠΑ και της Ευρώπης, το τυρί κέσο είναι παστεριωμένο, αλλά έχετε κατά νου ότι το queso παρασκευάζεται συχνά με μη παστεριωμένο, νωπό γάλα στο Μεξικό και σε άλλους ισπανόφωνους πολιτισμούς, οπότε φροντίστε να το ελέγξετε. Το μαγειρεμένο, ζεστό ντιπ queso είναι ασφαλές.

Νάτσος και τορτίγιες: Όλα αυτά είναι ασφαλή κατά την εγκυμοσύνη, αλλά μπορούν να αυξήσουν το βάρος και το αλάτι, ειδικά αν συνδυάζονται με διάφορα ντιπάκια. Στην εγκυμοσύνη σας φροντίστε να τα καταναλώνετε με μέτρο. Το ίδιο ισχύει και για άλλα αλατισμένα, τραγανά σνακ όπως chicharrones ή τους αλατισμένους ξηρούς καρπούς.

Οκτώ συμβουλές για ισορροπημένη διατροφή στην εγκυμοσύνη

Μεξικάνικα πιάτα και γεύματα κατά την εγκυμοσύνη

Ορίστε μερικά διάσημα μεξικάνικα πιάτα που μπορείτε να βρείτε στα μεξικάνικα εστιατόρια και αν μπορείτε να τα απολαύσετε με ασφάλεια ή όχι.

Κρέας στη σχάρα (Carne asada): Αυτό το πιάτο θα πρέπει πάντα να είναι καλοψημένο για να το απολαύσετε στην εγκυμοσύνη.

Burritos: Τα μπουρίτος συνήθως περιέχουν ασφαλή για την εγκυμοσύνη υλικά. Πρόκειται για έναν συνδυασμό με υλικά που ήδη έχουμε αναφέρει σε αυτό το άρθρο. Πάντα να ρωτάτε τι περιέχουν ώστε να είστε σίγουρη ότι δεν θα καταναλώσετε κάτι που δεν έχει καλομαγειρευτεί ή κάτι που απαγορεύεται να φάτε.

Μην ξεχάσετε να ζητήσετε να μην προσθέσουν μαρούλι ή οποιοδήποτε άλλο λαχανικό, μιας και δεν γνωρίζετε αν έχουν πλυθεί καλά ή όχι.

Τάκος και τοστάδας: Όπως και πολλά άλλα κυρίως, εξαρτάται από τη γέμιση, καθώς το τάκο ή η τορτίγια μπορούν να καταναλωθούν με ασφάλεια στην εγκυμοσύνη. Όταν αποφασίσετε τι θα βάλετε στο taco ή το tostada σας, ελέγξτε το περιεχόμενό του σε σχέση με τα στοιχεία που αναφέρονται ήδη εδώ.

Quesadillas: Όπως και στα μπουρίτο και τα τάκος, έτσι και εδώ, το αν θα φάτε quesadillas εξαρτάται από τη γέμιση.

Tamales: Η βασική συνταγή για ταμάλε είναι ΟΚ στην εγκυμοσύνη, καθώς παρασκευάζεται με masa harina, ένα είδος καλαμποκάλευρου. Συνήθως γεμίζονται ή συνοδεύονται από κάτι άλλο κάποιο άλλο υλικό όπως κιμά (χοιρινό ή κοτόπουλο), τυρί κ.α.

Ceniche: Οι έγκυες θα πρέπει να αποφεύγουν το ceviche, καθώς πρόκειται για ωμό ψάρι.

Huevos rancheros: Το συγκεκριμένο πιάτο περιέχει αυγά, πριν το απολαύσετε θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα αυγά είναι αρκετά καλά μαγειρεμένα. Αποφύγετε τον ρευστό κρόκο.

Εγκυμοσύνη και διατροφή: Πέντε συμβουλές από τους ειδικούς

Μεξικάνικα γλυκά στην εγκυμοσύνη

Αν φτάσετε σε κάποιο μεξικάνικο εστιατόριο, σίγουρα εκτός από τα συνοδευτικά και τα κυρίως πιάτα, θα ρίξετε μια ματιά και στα γλυκά. Δείτε τη λίστα με τα μεξικάνικα γλυκά. Ποια να απολαύσετε και ποια όχι.

Flan: Αν το φλαν είναι καλομαγειρεμένο, τότε ναι μπορείτε να το απολαύσετε άφοβα.

Churros: Πρόκειται για ένα παραδοσιακό γλυκό με σάλτσα σοκολάτας και τηγανιτή ζύμη. Φυσικά και μπορείτε να το απολαύσετε αλλά με μέτρο καθώς περιέχει αρκετή ζάχαρη.

Tres Leches Cake: Αυτό το κέικ παρασκευάζεται από διαφορετικά είδη γάλακτος και κρέμας. Εφόσον το γάλα και η κρέμα είναι παστεριωμένα, το κέικ tres leches είναι ασφαλές όταν είστε έγκυος.

Μπορώ να φάω Jalapenos και τσίλι στην εγκυμοσύνη;

Ναι, μπορείτε να φάτε πικάντικα φαγητά στην εγκυμοσύνη. Σύμφωνα με έρευνες, δεν έχουν παρατηρηθεί αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και την ανάπτυξη του εμβρύου σε κανένα τρίμηνο της κύησης, και επιπλέον στις περισσότερες περιπτώσεις οι έγκυες δεν έχουν παρατηρήσει κανένα δυσάρεστο σύμπτωμα μετά την κατανάλωση καυτερών πιάτων.

με πληροφορίες: babyfacts.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved