Εγκυμοσύνη και διατροφή: Τροφές που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας

Τροφές που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε υγιείς στην εγκυμοσύνη το φθινόπωρο.

Εγκυμοσύνη και διατροφή: Τροφές που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας με ισορροπημένη διατροφή.

Bigstock

Οι ιώσεις και τα κρυολογήματα έχουν την τιμητική τους το φθινόπωρο. Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού είναι επιτακτική το διάστημα αυτό, ένα παραπάνω εάν είστε έγκυος δεδομένου ότι ο οργανισμός σας είναι ακόμα πιο ευαίσθητος.

Η ξεκούραση, ο τρόπος ζωής, η ποιότητα του ύπνου είναι παράγοντες που επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, ωστόσο η διατροφή είναι ίσως ο σημαντικότερος. Είναι σημαντικό στο καθημερινό διαιτολόγιό σας να εντάξετε τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τον οργανισμό, καθώς και σε άλλα ωφέλιμα συστατικά που ενισχύουν την εύρυθμη λειτουργία του.

Τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό

Αμύγδαλα. Όλοι οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά. Τα αμύγδαλα συγκεκριμένα θεωρούνται σύμφωνα με αγγλο-ιταλική έρευνα τα ιδανικά για την αντιμετώπιση και την πρόληψη ιώσεων, λόγω των ουσιών που περιέχει η φλούδα του αμυγδάλου τα οποία βοηθούν τα λευκά κύτταρα να ανιχνεύσουν και να αντιμετωπίσουν έγκαιρα ιούς.

Επίσης, τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε καλά λιπαρά, μαγγάνια, ριβοφλαβίνη, ασβέστιο και φολικό οξύ.

Φακές. Οι φακές είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και περιέχουν επίσης σίδηρο, ψευδάργυρο, βιταμίνη Β και φολικό οξύ, συστατικά τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του μωρού.

Μπρόκολο. Το μπρόκολο είναι ένα από τα θρεπτικά λαχανικά που μπορείτε να εντάξετε στη διατροφή σας την περίοδο της εγκυμοσύνης. Είναι πολύ καλή πηγή σιδήρου, καλίου, ασβεστίου και βιταμινών Α, Β, C και Κ.

gunaika-mageireuei-mprokolo.jpg

Σπανάκι. Ανήκει στην κατηγορία των πράσινων φυλλωδών λαχανικών. Είναι πλούσιο σε φολικό οξύ, σίδηρο, βιταμίνη C και βήτα-καροτίνη. Μπορείτε να το εντάξετε με πολλούς τρόπους στη διατροφή σας, όπως σε σαλάτες, σε ζυμαρικά ή σε μία ομελέτα.

Γλυκοπατάτες. Οι γλυκοπατάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, χαλκό βιταμίνη C και βιταμίνη Α.

Αβοκάντο. Είναι εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και φολικών οξέων, συστατικά τα οποία είναι απαραίτητα για την εγκεφαλική ανάπτυξη του εμβρύου.

Εσπεριδοειδή φρούτα. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, τα γκρέιπφρουτ. Όλα είναι πλούσια σε βιταμίνη C η οποία μεταξύ άλλων είναι απαραίτητη και για την απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.

Κόκκινες πιπεριές. Οι πιπεριές είναι από τα λαχανικά με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Οι κόκκινες, δε, έχουν τρεις φορές περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια.

kokkines-piperies-anosopoiitiko.jpg

Πράσινο τσάι. Το πράσινο τσάι περιέχει L-θεανίνη, μία ουσία που καταπολεμά τα μικρόβια. Ωστόσο, επειδή το τσάι περιέχει και καφεΐνη, καλό είναι να περιορίσετε την κατανάλωσή του στα 1 με 2 φλιτζάνια την ημέρα.

Με πληροφορίες από motherandbaby.com, thehealthsite.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved