Αποτρίχωση με κερί: Είναι ασφαλής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Πολλές γυναίκες επιλέγουν την αποτρίχωση με κερί. Παρόλα αυτά, μπορεί να μην είναι ό,τι καλύτερο για το δέρμα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αποτρίχωση με κερί: Είναι ασφαλής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;
Bigstock

Κατά την κύηση, το δέρμα είναι πιο ευαίσθητο ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς και των ποδιών. Οι ορμονικές αλλαγές κάνουν επίσης το δέρμα πιο επιρρεπές σε ερεθισμούς και κνησμό.

Επιπλέον, στην ηβική περιοχή ρέει περισσότερο αίμα . Η τριχοφυϊα, λοιπόν, η οποία προστατεύει την ευαίσθητη περιοχή, είναι πιο επώδυνο να αφαιρεθεί σε σχέση με πριν.

Εάν έχετε συνηθίσει να κάνετε αποτρίχωση τύπου Brazilian ή Hollywood, μπορεί να διαπιστώσετε ότι αρχίζει να πονά περισσότερο.

Η αφαίρεση μερικών ή όλων των ηβικών τριχών με κερί μπορεί να είναι ελαφρώς ανθυγιεινή και μπορεί να προκαλέσει βακτηριακή θυλακίτιδα δεδομένου των «ανοιχτών» θυλάκων των τριχών. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ένα επώδυνο, κνησμώδες εξάνθημα.

Οι τρίχες τόσο του σώματος όσο και του τριχωτού της κεφαλής τείνουν να μακραίνουν γρηγορότερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Δεχτείτε το και χαρείτε το μαζί με τις υπόλοιπες αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα και στην ψυχολογία σας.

Αποτρίχωση στο σπίτι

Εάν θέλετε να κάνετε μόνες σας αποτρίχωση με κερί, είναι καλύτερο να το δοκιμάσετε πρώτα σε ένα σημείο όπως για παράδειγμα γάμπα ή χέρια . Μην τραβήξετε την ταινία με το κερί σε περιοχή του δέρματος που έχετε κάποια – έστω και μικρή- κρεατοελιά ή κονδύλωμα.

Προσοχή αν έχετε κιρσούς . Η εγκυμοσύνη επηρεάζει τις διογκωμένες φλέβες τόσο στα πόδια όσο και στην περιοχή γύρω από το μπικίνι (αιδοιοειδής κιρσοί ) και μπορεί να νιώσετε έντονη φαγούρα.

Αποτρίχωση σε ινστιτούτο αισθητικής

Εάν επιλέξετε να πάτε σε κάποιο ινστιτούτο αισθητικής ενημερώστε πως είστε έγκυος, καθώς η/ο ειδικός θα χρειαστεί να τεστάρει το δέρμα σας. Μάλιστα, υπάρχει μια πολιτική σε πολλά ινστιτούτα να μην κάνουν αποτρίχωση σε εγκύους οι οποίες διανύουν το πρώτο τρίμηνο .

Πηγή: babycentre.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved