Είναι ασφαλές να βάφω τα μαλλιά μου κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Η εναλλακτική λύση μπορεί να είναι μια φυτική βαφή.

Είναι ασφαλές να βάφω τα μαλλιά μου κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης;
Bigstock

Λέγεται συχνά πως οι χημικές ουσίες που εμπεριέχονται στις βαφές μαλλιών είναι απολύτως ασφαλείς για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Πιθανώς, λοιπόν, οι κίνδυνοι να είναι χαμηλοί.

Παρόλα αυτά, μια μελέτη του Αμερικανικού Ερευνητικού Κέντρου Υγείας σχετικά με τη χρήση βαφής μαλλιών στην εγκυμοσύνη έδειξε ότι υπάρχει πιθανότητα πρόκλησης καρκινικού νευροβλαστώματος στο έμβρυο . Αυτός είναι ένας σπάνιος παιδικός καρκίνος που επηρεάζει το νευρικό σύστημα. Ωστόσο, άλλες μελέτες δεν υποστήριξαν αυτό το εύρημα.

Είναι πιθανό, λοιπόν, μερικές από τις χημικές ενώσεις οι οποίες βρίσκονται στις βαφές μαλλιών να προκαλέσουν γενετικές ανωμαλίες. Ωστόσο, κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί μόνο εάν βάφετε τα μαλλιά σας εξαιρετικά συχνά. Με άλλα λόγια, εάν πάτε στο κομμωτήριο τρεις- τέσσερις φορές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν θα συμβεί κάτι.

Επιπλέον, εάν βάφετε τα μαλλιά μόνη σας στο σπίτι , να είστε ιδιαίτερα προσεκτική στην εφαρμογή της βαφής καθώς δεν πρέπει το δέρμα να απορροφήσει πολλές χημικές ουσίες. Ακολουθείτε προσεκτικά τις οδηγίες και εφαρμόστε το προϊόν για το ελάχιστο χρονικό διάστημα που αναφέρεται στην συσκευασία. Φοράτε πάντα γάντια και φροντίστε να είστε δωμάτιο με ανοιχτά παράθυρα .

Οι φυτικές βαφές είναι μια πολύ καλή εναλλακτική λύση. Μην ξεχνάτε, όμως, να ελέγχετε πάντα τις ετικέτες. Πολλές φυτικές βαφές περιέχουν μερικές ίδιες χημικές ενώσεις που χρησιμοποιούνται στις τεχνητές.

Είναι σημαντικό να αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας όσο περιμένετε το μωράκι σας. Σκεφτείτε, λοιπόν, πολύ καλά αν το βάψιμο των μαλλιών σας θα σας κάνει να νιώσετε καλά ή απλώς θα σας κάνει να ανησυχήσετε .

Πηγή:babycentre.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved