Καφέ υγρά στην αρχή της εγκυμοσύνης: Όλες οι πιθανές αιτίες

Πότε τα καφέ υγρά στην εγκυμοσύνη θα πρέπει να σας ανησυχήσουν.

Καφέ υγρά στην αρχή της εγκυμοσύνης: Όλες οι πιθανές αιτίες
Bigstock

Μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες των εγκύων είναι τα καφέ υγρά που μοιάζουν συχνά με αίμα.

Οι καφές κολπικές εκκρίσεις δεν υποδεικνύουν απαραίτητα αιμορραγία. Συνήθως έχουν χρωματιστεί από παλιό αίμα που έχει παγιδευτεί στον κόλπο ή τον τράχηλο εξ ου και το καφετί χρώμα.

Έχω πολλά κολπικά υγρά, σε ποιες «μη φυσιολογικές» καταστάσεις συμβαίνει αυτό;

Είναι φυσιολογικές οι καφέ εκκρίσεις στην εγκυμοσύνη;

Ειδικά στην αρχή της κύησης οι καφέ εκκρίσεις είναι αρκετά συχνές ωστόσο δεν είναι επιβλαβείς για την εγκυμοσύνη ούτε για το έμβρυο.

Young Pregnant Woman Suffering From Stomach Ache At Home

Καφέ υγρά: Τα πιο συχνά αίτια

Η πιο κοινή αιτία για την εμφάνιση των καφέ εκκρίσεων είναι ο ερεθισμός. Η αύξηση των ορμονών και η ροή αίματος στο σώμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης κάνει τον τράχηλο της μήτρας εξαιρετικά ευαίσθητο. Επίσης, τόσο το σεξ ή μια πυελική εξέταση μπορεί να επιδεινώσει τον ερεθισμό με αποτέλεσμα να δείτε καφέ υγρά ή ελαφριές κηλίδες.

Εάν πλησιάζετε στο τέλος της εγκυμοσύνης σας, οι καφέ εκκρίσεις θα μπορούσαν επίσης να είναι σημάδι ότι ο τοκετός πλησιάζει . Μερικές εβδομάδες έως λίγες μέρες πριν γεννήσετε, θα χάσετε το βύσμα βλέννας που σφραγίζει το άνοιγμα του τραχήλου της μήτρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Όσο πλησιάζει η ώρα του τοκετού, η βλέννα αυτή ενδέχεται να έχει πιο κόκκινο, ροζ ή και καφέ χρώμα.

Πότε οι καφέ εκκρίσεις είναι ανησυχητικές

Είτε είστε έγκυος είτε όχι, σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις η καφέ έκκριση μπορεί να είναι σημάδι πιο σοβαρών προβλημάτων - επικείμενη αποβολή , έκτοπη εγκυμοσύνη , προβλήματα με τον πλακούντα ή σημάδι μόλυνσης του τραχήλου ή της μήτρας. Αυτές οι καταστάσεις συνήθως συνοδεύονται από άλλα συμπτώματα.

Εάν οποιαδήποτε στιγμή η έκκριση μετατραπεί σε έντονο κόκκινο χρώμα ή αιμορραγία , γίνει γκρι ή εάν εμφανίσετε κοιλιακές κράμπες γρήγορες συσπάσεις της μήτρας ή πόνο στην πλάτη, επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας.

esorouxa-stin-egimosini.jpg

Τι μπορείτε να κάνετε εάν δείτε καφέ εκκρίσεις

Εάν παρατηρείτε καφέ εκκρίσεις περιστασιακά μετά το σεξ, είναι περισσότερο από πιθανό, κάτι το φυσιολογικό.

Ωστόσο, εάν αν οι καφέ εκκρίσεις συνεχίζονται για περισσότερες από μερικές φορές το μήνα ή εάν οποιαδήποτε στιγμή η έκκριση σας προκαλεί φαγούρα, έχει έντονη οσμή ή συνοδεύεται με κράμπες, επικοινωνήστε με το γιατρό σας καθώς αυτά μπορεί να είναι σημάδια μόλυνσης ή άλλης πιο σοβαρής πάθησης.

Το πλέον ασφαλές είναι να μιλήσετε με τον γυναικολόγο σας από την πρώτη στιγμή που δείτε καφέ υγρά ώστε να σας καθοδηγήσει για τι πρέπει να κάνετε.

Με πληροφορίες από το whattoexpect.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved