Πώς θα κρύψεις την εγκυμοσύνη σου πριν την ανακοινώσεις

Είστε έγκυος αλλά δεν θέλετε ακόμη να το ανακοινώσετε; Τότε κρύψτε το!

Πώς θα κρύψεις την εγκυμοσύνη σου πριν την ανακοινώσεις
Δείτε πώς θα κρύψετε την εγκυμοσύνη σας Bigstock

Φανταστείτε αυτό: μόλις ανακαλύψατε ότι είστε έγκυος. Μπορεί να νιώθετε ναυτία και να σκέφτεστε ότι σε λίγους μήνες ένα μικρό ανθρωπάκι θα μπει στη ζωή σας και θα την αλλάξει για πάντα. Δεν χρειάζεται φυσικά να αναφέρουμε ότι ίσως να μην είστε σε θέση να το ανακοινώσετε ακόμη σε φίλους και γνωστούς, όμως με τις εβδομάδες να περνούν, θα είναι όλο και πιο δύσκολο να κρύψετε την κοιλίτσα σας.

Φυσικά ο λόγος που θέλετε να κρύψετε την εγκυμοσύνη σας -ειδικά το πρώτο τρίμηνο- είναι απόλυτα λογικός. Θέλετε πρώτα να βεβαιωθείτε ότι όλα θα πάνε καλά και ότι το μωρό σας θα αναπτύσσεται σωστά. Οπότε τι μπορείτε να κάνετε για να κρύψετε τους πρώτους μήνες την εγκυμοσύνη σας; Παρακάτω ακολουθούν tips και συμβουλές, όχι μόνο για να καμουφλάρετε την ελαφρώς φουσκωμένη σας κοιλίτσα, αλλά και πώς θα διαχειριστείτε τις άβολες ερωτήσεις όταν έρθει η ώρα να πείτε ότι περιμένετε μωρό.

Πότε αρχίζει να φαίνεται η κοιλιά της εγκύου;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη περίοδος που αρχίζει να φαίνεται μια κοιλιά εγκύου. Γυναίκα με γυναίκα διαφέρει, σωματότυπος με σωματότυπο διαφέρει και το ίδιο ισχύει και στο πότε χρονικά θα αρχίσει να φαίνεται η φουσκωμένη κοιλιά. Σύμφωνα με τον Andrea Chisholm, MD, OB/GYN, η φουσκωμένη κοιλίτσα μπορεί να αρχίσει να εμφανίζεται από τη 12η εβδομάδα καθώς αυτή είναι η στιγμή που η μήτρα αρχίζει να κινείται προς τα πάνω και έξω από τη λεκάνη της εγκύου.

pos-tha-kripso-koilia.jpg

Φορέστε φορέματα, ολόσωμες φόρμες και ο,τιδήποτε δεν «κολλά» στην περιοχή της κοιλιάς.

Πώς να κρύψετε την κοιλιά που μεγαλώνει

Μπορεί να μη θέλετε να ανακοινώσετε ακόμη την εγκυμοσύνη σας και είναι σεβαστό. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι όπου μπορείτε να καμουφλάρετε την συνεχώς αυξανόμενη κοιλίτσα σας, αλλάζοντας λίγο τον τρόπο ντυσίματός σας.

  • Φορέστε ριχτά ρούχα

Ο καλύτερος τρόπος να κρύψετε την κοιλιά σας είναι τα ριχτά ρούχα. Φορέστε φορέματα, ολόσωμες φόρμες και ο,τιδήποτε δεν «κολλά» στην περιοχή της κοιλιάς.

Αν πάλι σκέφτεστε πώς να ντυθείτε στο γραφείο σας, προτιμήστε τις παντελόνες ή τα oversize σακάκια. Μην ξεχάσετε τα κοσμήματα, τα καλοχτενισμένα μαλλιά και το όμορφο μακιγιάζ. Πράγματα που τραβούν τα βλέμματα και που εντυπωσιάζουν. Έτσι κανείς δεν θα κοιτάξει την περιοχή της κοιλιάς σας.

  • Προτιμήστε τα σκούρα ρούχα

Αντί για πολύχρωμα ή λευκά outfit προτιμήστε τα μαύρα ή τα μπλε σκούρα ρούχα.

  • Η σωστή λήψη φωτογραφιών είναι το κλειδί

Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, ο τρόπος που ποζάρετε στις φωτογραφίες μπορεί να αποκαλύψει ή να κρύψει μια εγκυμοσύνη.

Αποφύγετε να ποζάρετε στο πλάι και προτιμήστε τις φωτογραφίες από εμπρός. Ακόμη ένας τρόπος να κρύψετε την κοιλίτσα σε μια φωτογραφία είναι κρατώντας στην περιοχή της κοιλιάς την τσάντα σας, έναν φάκελο ή το πανωφόρι σας.

  • Κάντε ένα διάλειμμα από τα social media

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες, που κάνουν ένα μικρό διάλειμμα από τα social media για να αποφύγουν τις αναρτήσεις που ίσως αποκαλύψουν το μυστικό τους. Κάντε μια μικρή αποτοξίνωση πριν αρχίσετε τις δημοσιεύσεις με φουσκωμένη κοιλίτσα.

Τι να κάνετε αν κάποιος σας κάνει αυτή την άβολη ερώτηση

Κάποια στιγμή, θα βρεθεί εκείνος, ο ένας που θα κάνει εκείνη την άβολη ερώτηση που προσπαθούσατε τόσο καιρό να αποφύγετε «είσαι έγκυος;»...

Όταν αυτό συμβεί, ίσως να εκπλαγείτε ή να αγχωθείτε και να μην ξέρετε πώς να αντιδράσετε ή τι να απαντήσετε. Υπάρχουν δύο πράγματα που μπορείτε να κάνετε: είτε να πείτε ψέματα, είτε να αποφύγετε την απάντηση, κάνοντας μια ερώτηση όπως «φαίνομαι για έγκυος;». Αυτό θα κάνει τον άλλο να αισθανθεί περίεργα.

Η εγκυμοσύνη είναι κάτι προσωπικό και έχετε κάθε δικαίωμα να κρατήσετε αυτά τα νέα προσωπικά μέχρι να αισθανθείτε έτοιμη να τα μοιραστείτε με τους φίλους σας, τους γνωστούς ή την οικογένειά σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved