Θολή όραση στην εγκυμοσύνη: Πότε να συμβουλευτείτε τον γιατρό

Η θολή όραση είναι ένα κοινό σύμπτωμα της εγκυμοσύνης.

Θολή όραση στην εγκυμοσύνη: Πότε να συμβουλευτείτε τον γιατρό

Η θολή όραση είναι ένα κοινό σύμπτωμα της εγκυμοσύνης.

Bigstock

Τα περισσότερα συμπτώματα της εγκυμοσύνης είναι απόρροια των αλλαγών που συμβαίνουν στο σώμα ήδη από τις πρώτες εβδομάδες κύησης. Πολλές γυναίκες αναφέρουν ότι βλέπουν θολά την περίοδο της εγκυμοσύνης, ή τουλάχιστον βλέπουν λιγότερο καθαρά από ότι πριν.

Θολή όραση στην εγκυμοσύνη: Πότε παρατηρείται;

Η εγκυμοσύνη συνεπάγεται πολλές σωματικές αλλαγές – όχι μόνο εξωτερικές- και μεταξύ αυτών και η αλλαγή που ίσως παρατηρήσετε στην όραση. Κάποιες έγκυες αναφέρουν ότι η όρασή τους είναι θολή, άλλες ότι νιώθουν φαγούρα στα μάτια και άλλες παρατηρούν έντονο ερεθισμό που πιθανά υποδεικνύει μόλυνση. Η κατάσταση συχνά επιδεινώνεται όσο η εγκυμοσύνη προχωρά και στις περισσότερες περιπτώσεις τα συμπτώματα υποχωρούν μετά τον τοκετό.

Pregnant Woman Sitting On Sofa At Home

Τι προκαλεί τη θολή όραση στην εγκυμοσύνη;

Μειωμένη παραγωγή δακρύων. Οι ορμονικές αλλαγές προκαλούν μείωση στην παραγωγή των δακρύων, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ξηροφθαλμία και ερεθισμό.

Πίεση στα μάτια. Οι ορμονικές αλλαγές, όπως ακριβώς προκαλούν οίδημα στα πόδια και τους αστραγάλους, με τον ίδιο τρόπο προκαλούν συσσώρευση υγρών στα μάτια, κάτι το οποίο ενδέχεται να επηρεάσει την όραση.

Μειωμένη περιφερειακή όραση. Τα αίτια δεν είναι ξεκάθαρα, αλλά πιθανά να ευθύνονται και σε αυτήν την περίπτωση οι ορμονικές αλλαγές.

Τι μπορείτε να κάνετε

Δεν υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε, αλλά υπάρχουν μερικά tips για να ανακουφιστείτε.

Χρησιμοποιήστε φυσικό ορό στα μάτια. Εάν νιώθετε τα μάτια σας ξηρά, χρησιμοποιήστε φυσικό ορό για να τα ενυδατώσετε.

Ξεκουραστείτε επαρκώς. Προσπαθήστε να μην καταπονήσετε τα μάτια σας. Όταν διαβάζετε φροντίστε να βρίσκεστε σε έναν καλά φωτισμένο χώρο και περιορίστε τον χρόνο που εκτίθεστε σε οθόνες. Εάν φοράτε φακούς επαφής, δοκιμάστε να φοράτε τα γυαλιά.

Μην αλλάξετε γυαλιά ή φακούς επαφής. Η θολή όραση είναι προσωρινή και τα συμπτώματα υποχωρούν μετά τον τοκετό. Μην βιαστείτε, συνεπώς, να αλλάξετε φακούς στα γυαλιά σας ή τους φακούς επαφής.

Πότε να επισκεφτείτε έναν γιατρό

Η θολή όραση στην εγκυμοσύνη είναι ένα κοινό και καθόλου ανησυχητικό σύμπτωμα. Ωστόσο, οι απότομες αλλαγές στην όραση την περίοδο της εγκυμοσύνης μπορεί αν υποδεικνύουν σημαντικά προβλήματα όπως είναι ο διαβήτης κύησης και η προεκλαμψία.

Εάν βιώσετε τέτοια συμπτώματα ενημερώστε και συμβουλευτείτε άμεσα τον γιατρό σας. Άλλα συμπτώματα για την προεκλαμψία και τον διαβήτη κύησης είναι:

  • Πρήξιμο στα χέρια και το πρόσωπο
  • Έντονος πονοκέφαλος που δεν περνάει με παυσίπονο
  • Απότομη αύξηση βάρους
  • Έντονη δίψα
  • Συχνοουρία και μεγάλη ποσότητα ούρων

Με πληροφορίες από whattoexpect.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved