Τέσσερα ενοχλητικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης που είναι απόλυτα φυσιολογικά

Κάποια συμπτώματα της εγκυμοσύνης είναι περισσότερο ενοχλητικά από άλλα στην πραγματικότητα όμως αποτελούν ένδειξη μία υγιούς εγκυμοσύνης.

Τέσσερα ενοχλητικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης που είναι απόλυτα φυσιολογικά
Bigstock

Καούρες, δυσκοιλιότητα, πόνος στην πλάτη. Κανείς δεν είπε ότι η εγκυμοσύνη είναι εύκολη. Τα καλά νέα, ωστόσο, είναι ότι κάποια από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα της εγκυμοσύνης αποτελούν ένδειξη ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι το έμβρυο είναι ασφαλές και έχει μία υγιή ανάπτυξη στη μήτρα.

Από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα σύμφωνα με το Parents, θεωρούνται τα εξής:

  • Πόνος και πρήξιμο στο στήθος
  • Αυξημένες κολπικές εκκρίσεις
  • Πρωινές ναυτίες
  • Έντονη και συνεχής εξάντληση
aeria-stin-egkymosyni.jpg

Έγκυος δυσανασχετεί και κάθεται στον καναπέ.

Bigstock

Πόνος και πρήξιμο στο στήθος

Οι αλλαγές στο στήθος είναι εμφανείς ήδη από τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης και αυτό λόγω της αύξησης των επιπέδων των οιστρογόνων και της προγεστερόνης. Όσο ενοχλητικό και αν σας φαίνεται, το πρώιμο αυτό σύμπτωμα της κύησης αποτελεί ένδειξη ότι το σώμα σας προσαρμόζεται κανονικά στην εγκυμοσύνη.

Αυξημένες κολπικές εκκρίσεις

Η αύξηση των οιστρογόνων είναι η πιθανή αιτία για την αύξηση των κολπικών εκκρίσεων που ίσως παρατηρήσετε. Οι κολπικές εκκρίσεις «καθαρίζουν» τον κόλπο και προστατεύουν από λοιμώξεις και από το να μπουν τα μικρόβια στη μήτρα.

kolpika ugra ekkriseis

Δείτε εδώ τον οδηγό μας για τις κολπικές εκκρίσεις στην εγκυμοσύνης.

Πρωινές ναυτίες

Οι πρωινές ναυτίες εμφανίζονται το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και είναι ένα από τα πρώιμα συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Θεωρούνται κομμάτι μία υγιούς εγκυμοσύνης και σύμφωνα με έρευνες δεν φαίνεται να έχουν κάποια αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη του εμβρύου. Το αντίθετο μάλιστα. Νέα έρευνα έδειξε ότι οι γυναίκες που έχουν πρωινές ναυτίες στην εγκυμοσύνη τους είναι λιγότερο πιθανό να αποβάλουν ή να γεννήσουν πρόωρα.

Τα αίτια που προκαλούν τις πρωινές ναυτίες μέχρι και σήμερα δεν είναι γνωστά αν και πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι οφείλονται στην απότομη αύξηση της ορμόνης γοναδοτροπίνης.

Έντονη κόπωση

Η έντονη κούραση είναι ένα κλασικό σύμπτωμα της εγκυμοσύνης που μπορεί να διαρκέσει από την αρχή της κύησης μέχρι και τον τοκετό. Το διάστημα αυτό το σώμα αλλάζει και το σώμα προσπαθεί να προσαρμοστεί και να υποστηρίξει τις συνεχείς αλλαγές. Είναι λογικό συνεπώς να κουράζεται, ίσως ακόμα περισσότερο και στην εξέλιξη της εγκυμοσύνης. Προσπαθήστε να ξεκουράζεστε επαρκώς μέσα στη μέρα και το πιο σημαντικό, να «ακούτε» το σώμα σας.

Με πληροφορίες από parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved