Προβλήματα ύπνου στην εγκυμοσύνη

Οι αλλαγές στον ύπνο ανά τρίμηνο εγκυμοσύνης

Προβλήματα ύπνου στην εγκυμοσύνη

O ύπνος αλλάζει ανά τρίμηνο ειγκυμοσύνης.

Bigstock

Οι ορμονικές αλλαγές και η αύξηση του βάρους επηρεάζουν την ποιότητα ύπνου της μέλλουσας μαμάς. Κάθε τρίμηνο θα συναντήσετε διαφορετικές προκλήσεις στο κομμάτι αυτό. Σύμφωνα με την Ένωση Ύπνου των Η.Π.Α. τα παρακάτω είναι τα πιο συνηθισμένα προβλήματα ανά τρίμηνο:

Ο ύπνος το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

  • Συχνοουρία
  • Συχνά ξυπνήματα μέσα στη νύχτα λόγω άγχους που προκαλείται από την εγκυμοσύνη
  • Υπνηλία κατά τη διάρκεια της μέρας

Ο ύπνος το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Πολλές γυναίκες αναφέρουν ότι το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης μπορούσαν να κοιμηθούν καλύτερα και αυτό γιατί πολλά από τα ενοχλητικά συμπτώματα του πρώτου τριμήνου, όπως είναι η συχνοουρία, στο στάδιο αυτό υποχωρούν.

Ο ύπνος στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Το τρίτο τρίμηνο είναι και το πιο ζόρικο από πολλές απόψεις. Αυτό γίνεται εμφανές και στον ύπνο ο οποίος την περίοδο αυτό μοιάζει με πολυτέλεια. Το διάστημα αυτό θα παρατηρήσετε:

  • Θα δυσκολεύεστε να βολευτείτε λόγω του μεγάλου μεγέθους της κοιλιάς
  • Θα νιώθετε καούρες, κράμπες στα πόδια και ρινική συμφόρηση, συμπτώματα που θα επηρεάσουν τον ύπνο σας.
  • Η συχνοουρία επιστρέφει καθώς το αρκετά μεγάλο πια μέγεθος του εμβρύου πιέζει την ουροδόχο κύστη.
Pregnant Woman Sleeping And Resting In Her Bed.

Έγκυος κοιμάται στο κρεβάτι.

Bigstock

Τι μπορείτε να κάνετε για τον ύπνο στην εγκυμοσύνη

Το βασικότερο είναι υπομονή. Ωστόσο υπάρχουν και μερικά tips για να ανακουφιστείτε από συμπτώματα και να κοιμηθείτε λιγάκι παραπάνω. Πιο συγκεκριμένα:

Περισσότερα μαξιλάρια. Τα μαξιλάρια μπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα στη στήριξη της κοιλιάς και της πλάτης σας. Για παράδειγμα δοκιμάστε να βάλετε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια σας και θα νιώσετε τον πόνο χαμηλά στην πλάτη να μειώνεται.

Διατροφή. Ένα ζεστό ποτήρι γάλα το βράδυ πριν τον ύπνο, μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε. Το ίδιο ισχύει και για τις τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες όπως είναι τα κράκερς και το ψωμί. Τα σνακ που είναι πλούσια σε πρωτεΐνη διατηρούν τα επίπεδα του σακχάρου σταθερά μειώνοντας τις πιθανότητες για πονοκεφάλους, εξάψεις και εφιάλτες κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τεχνικές χαλάρωσης. Οι τεχνικές χαλάρωσης θα σας ηρεμήσουν και θα χαλαρώσουν τους μύες του σώματός σας. Τέτοιες τεχνικές χαλάρωσης είναι η yoga, το μασάζ και οι ασκήσεις αναπνοής.

Με πληροφορίες από webmd.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved