Είμαι έγκυος - Μπορώ να βάψω τα μαλλιά μου;

Απάντηση σε ένα ερώτημα που «βασανίζει» πολλές εγκύους. Αν πρέπει να βάψουν έστω και με φυτική βαφή τα μαλλιά τους. 

Είμαι έγκυος - Μπορώ να βάψω τα μαλλιά μου;

Κομμώτρια βάφει τα μαλλιά εγκύου

Bigstock

Αν είστε έγκυος ίσως να αναρωτιέστε αν είναι ασφαλές να βάψετε τα μαλλιά σας στην εγκυμοσύνη. Ορίστε τι πρέπει να γνωρίζετε πριν κλείσετε ραντεβού με τον κομμωτή ή την κομμώτριά σας.

Μπαλαγιάζ, ανταύγιες, ντεκαπάζ, ρεφλέ, ο,τι και αν κάνετε συνήθως στα μαλλιά σας σίγουρα θα αναρρωτιέστε αν μπορείτε να το κάνετε και τώρα που είστε έγκυος.

Τι επιτρέπεται και τι όχι; Οι περισσότερες έγκυες έχουν απορίες γύρω από αυτό το θέμα και αυτό που τις απασχολεί είναι αν τελικά μπορούν ή όχι (ξεκάθαρα πράγματα) να κάνουν βαφή στα μαλλιά τους (με όποια μέθοδο) ή όχι.

Υπάρχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται κατά την εγκυμοσύνη στη διατροφή και στη γυμναστική και το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της βαφής.

Ορίστε τι πρέπει να γνωρίζετε πριν καλέσετε τον κομμωτή ή την κομμώτρια σας για να σας φρεσκάρει το χρώμα όσο είστε σε ενδιαφέρουσα.

Ανταύγειες στην εγκυμοσύνη

Bigstock

Μπορώ να βάψω τα μαλλιά μου στην εγκυμοσύνη;

Σε γενικές γραμμές, οι ειδικοί τονίζουν τους κινδύνους που κρύβονται στις βαφές των μαλλιών, «Γενικά, υπάρχουν πολύ λίγα δεδομένα σχετικά με τη βαφή μαλλιών και την εγκυμοσύνη», εξηγεί ο Shaghayegh DeNoble, M.D., F.A.C.O.G., πιστοποιημένος γυναικολόγος στο New Jersey. «Αλλά επειδή υπάρχει πολύ μικρή απορρόφηση των συστατικών της βαφής μαλλιών από την κεφαλή, θεωρείται γενικά ασφαλής».

Τούτου λεχθέντος, εάν θέλετε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές, μπορείτε να περιμένετε μέχρι το δεύτερο τρίμηνο για να ανανεώσετε τη ρίζα σας ή να κάνετε ένα ρεφλέ. «Στην αρχή της κύησης, το έμβρυο αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς. Για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο καλό είναι να αποφύγετε το βάψιμο των μαλλιών το πρώτο τρίμηνο», λέει η Janna Stults, πιστοποιημένη νοσοκόμα μαία στο Women’s Care. «Η εγκυμοσύνη μπορεί να προκαλέσει αυξημένη ευαισθησία σε μερικά καλλυντικά προϊόντα λόγω των ορμονικών αλλαγών. Οι ευαισθησίες μπορεί να περιλαμβάνουν δερματικές αντιδράσεις ή ενόχληση στο άρωμα των βαφών. Εγώ συνήθως προτείνω στους ασθενείς μου να κάνουν ένα Patch test (τεστ αλλεργίας) στο τριχωτό της κεφαλής τους για να δουν πώς αντιδρά το δέρμα τους και να βεβαιωθούν ότι θα βρίσκονται σε καλά αεριζόμενο χώρο κατά τη διάρκεια της βαφής των μαλλιών τους».

Μπορώ να κάνω μπαλαγιάζ ή ανταύγειες στα μαλλιά κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μου;

Όταν προγραμματίζετε να βάψετε όλα τα μαλλιά σας, από τη ρίζα ως την άκρη ή όταν κάνετε ή να κάνετε ντεκαπάζ στα μαλλιά σας, η βαφή έρχεται σε επαφή με το τριχωτό της κεφαλής σας. «Για να είναι πιο ασφαλής μια τεχνική, η έγκυος μπορεί να επιλέξει μια τεχνική που δεν χρειάζεται να έρθει η βαφή σε επαφή με τη ρίζα», λέει η Δρ DeNoble. Εάν λοιπόν θέλετε να βάψετε τα μαλλιά σας αλλά να μην ακουμπήσει η βαφή τις ρίζες των μαλλιών σας μπορείτε να δοκιμάσετε μια διαφορετική μέθοδο όπως το μπαλαγιάζ ή τις ανταύγειες.

Πότε μπορείτε να βάψετε τα μαλλιά στην εγκυμοσύνη

Bigstock

Το ντεκαπάζ επιτρέπεται στην εγκυμοσύνη ή όχι;

Το ντεκαπάζ μπορεί κάποιοι να το θεωρούν απαγορευτικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όμως είναι ασφαλής ως τεχνική, λέει ο Δρ DeNoble. «Είναι σημαντικό να αερίζεται καλά ο χώρος όταν χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε χημική ουσία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης», εξηγεί και προτείνει να χρησιμοποιούνται περισσότερο φυτικά προϊόντα κατά τη διάρκεια του ντεκαπάζ και φυσικά να μην έρχονται σε επαφή με τις ρίζες των μαλλιών.

Τι πρέπει να αποφεύγω κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στο κομμωτήριο;

Μια υπηρεσία που πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγετε ενώ είστε έγκυος είναι οι χημικές θεραπείες ισιώματος μαλλιών καθώς έχουν συνδεθεί με καρκίνο της μήτρας.

Υπάρχει φυσικός τρόπος για να βάψει μια γυναίκα τα μαλλιά της στην εγκυμοσύνη;

Αν δεν νιώθετε άνετα να βάψετε τα μαλλιά σας στην εγκυμοσύνη γιατί δεν ξέρετε αν τελικά θα κάνετε κακό στο έμβρυό σας ή όχι, υπάρχουν μερικοί φυσικοί τρόποι να ανοίξετε τα μαλλιά σας. «Ο χυμός λεμονιού για παράδειγμα μπορεί να σας βοηθήσει να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας», αναφέρει η Dr. DeNoble.

Ακόμη ένας τρόπος να ανοίξουν φυσικά τα μαλλιά σας είναι το λούσιμο με χαμομήλι.

Φυσικά και μπορείτε να κάνετε μια παύση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνη σας και να κανονίσετε το επόμενο ραντεβού με τον κομμωτή ή την κομμώτριά σας αφού το μωρό σας γεννηθεί.

με πληροφορίες από το Parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved