Ανταύγειες στην εγκυμοσύνη: Επιτρέπονται ή όχι;

Οι φόβοι ότι η βαφή είναι επικίνδυνη κατά την εγκυμοσύνη προκύπτουν από κάποιες περιορισμένου δείγματος μελέτες που έδειξαν ότι ορισμένα χημικά συστατικά διαπερνούν το δέρμα του κεφαλιού.

Ανταύγειες στην εγκυμοσύνη: Επιτρέπονται ή όχι;

Παράλληλα, άλλες μελέτες λένε ότι οι εγκυμονούσες κομμώτριες-κολορίστ αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αποβάλλουν. Ωστόσο, δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι οι βαφές μαλλιών βλάπτουν το έμβρυο. O καθηγητής γυναικολογίας της Mayo Clinic, Roger Harms, έχει δηλώσει πως "Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι για μία γυναίκα που βάφει τα μαλλιά της ενώ είναι έγκυος. Συστήνεται, ωστόσο, να χρησιμοποιεί φυτικές βαφές ή να προτιμά τις ανταύγειες, οι οποίες δεν φτάνουν στην ρίζα της τρίχας, άρα δεν έρχονται σε επαφή με το δέρμα της γυναίκας".

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι μπορεί μια γυναίκα να κάνει ανταύγειες στα μαλλιά της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Να θυμάστε λοιπόν να προτιμάτε κάτι από τα εξής: Είτε να επιλέγετε φυτικά χρώματα ή κάποιο χρωμογαλάκτωμα που δεν περιέχει αμμωνία και οξυζενέ, είτε να κάνετε ανταύγειες, γιατί η ανταύγεια δεν ακουμπάει ποτέ στην ρίζα.

Να ξέρετε, ωστόσο, ότι οι ορμόνες της εγκυμοσύνης μπορεί να κάνουν τα μαλλιά σας να αντιδράσουν διαφορετικά στα προϊόντα βαφής και να καταλήξετε μ’ ένα χρώμα που δεν περιμένατε καθόλου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved