Συμπτώματα εγκυμοσύνης που απολαμβάνουν οι μέλλουσες μαμάδες

Κι όμως υπάρχουν συμπτώματα εγκυμοσύνης τα οποία όχι μόνο δεν είναι δυσάρεστα αλλά οι περισσότερες μαμάδες τα απολαμβάνουν.

Συμπτώματα εγκυμοσύνης που απολαμβάνουν οι μέλλουσες μαμάδες
Bigstock

Οι πρωινές ναυτίες, οι καούρες και πόνος στη μέση είναι από τα πιο κοινά και γνωστά συμπτώματα εγκυμοσύνης. Δεν είναι όμως τα μόνα, ούτε είναι όλα τα δυσάρεστα. Υπάρχουν συμπτώματα της εγκυμοσύνης, μάλιστα, που οι περισσότερες μέλλουσες μαμάδες απολαμβάνουν.

Πιο πυκνά και λαμπερά μαλλιά

Οι αλλαγές στις ορμόνες οι οποίες ευθύνονται για τα περισσότερα συμπτώματα της εγκυμοσύνης ήδη από το πρώτο τρίμηνο κύησης, μπορεί να προκαλέσουν και αλλαγές στα μαλλιά σας. Πολλές μαμάδες την περίοδο της εγκυμοσύνης έχουν παρατηρήσει ότι τα μαλλιά τους έχουν γίνει πιο πυκνά, πιο λαμπερά και μακραίνουν πιο γρήγορα.

Τα νύχια μακραίνουν πιο γρήγορα

Η αύξηση της πίεσης του αίματος και οι ορμονικές αλλαγές, μεταξύ άλλων μπορεί να κάνουν τα νύχια να μακρύνουν πιο γρήγορα. Σε αυτό βοηθούν και οι προγεννητικές βιταμίνες που θα σας δώσει ο γιατρός σας.

Μεγαλύτερο στήθος

Η ευαισθησία και το πρήξιμο στο στήθος είναι από τα πρώιμα συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Όσο η εγκυμοσύνη προχωρά το στήθος γίνεται πιο μεγάλο και πολλές είναι οι μαμάδες που το απολαμβάνουν.

Λαμπερό δέρμα

Την περίοδο της εγκυμοσύνης, οι ορμονικές αλλαγές προκαλούν αλλαγές στην επιδερμίδα. Κάποιες μαμάδες εμφανίζουν ακμή την περίοδο της εγκυμοσύνης, και άλλες το ακριβώς αντίθετο, αποκτούν πιο λαμπερό και λείο δέρμα από ποτέ. Επίσης, ο κατά 50% περίπου αυξημένος όγκος αίματος μπορεί να κάνει τα μάγουλα πιο κόκκινα, σαν να έχετε βάλει ρουζ.

Καθόλου περίοδοι

Για πολλές μαμάδες το καλύτερο σύμπτωμα της εγκυμοσύνης είναι η απουσία περιόδου. Για εννέα μήνες δεν έχετε αίμα, δεν έχετε κράμπες, δεν έχετε πόνους. Η απουσία της πρώτης περιόδου είναι μάλιστα και ένα από τα πιο πρώιμα συμπτώματα της εγκυμοσύνης και ίσως ο λόγος που θα σας κάνει να αγοράσετε ένα τεστ εγκυμοσύνης.

Καλύτερη ερωτική επαφή

Η εγκυμοσύνη κάνει πολλές μαμάδες πιο ευαίσθητες στην ευαίσθητη περιοχή. Το καλύτερο σενάριο; Ακόμα περισσότεροι οργασμοί.

Με πληροφορίες από thebump.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved