«Αισθάνομαι ότι ο σύντροφός μου δεν έχει όρεξη για σεξ!»

Το γυναικείο παράπονο που έρχεται συχνά στο γραφείο μας, όχι μόνο από παντρεμένα ζευγάρια!

Θάνος Ασκητής
«Αισθάνομαι ότι ο σύντροφός μου δεν έχει όρεξη για σεξ!»

Είναι γεγονός πως η ερωτική επιθυμία είναι το πρώτο σκαλοπάτι προς την σεξουαλική επαφή. Χωρίς επιθυμία, χωρίς διάθεση και όρεξη για σεξ, απλά δεν θα υπάρξει σεξ. Αν λοιπόν ο σύντροφός σας βλέπετε πως δεν έχει και τόση ερωτική διάθεση, ίσως χρειαστεί να αναρωτηθείτε μήπως η ρουτίνα και η μονοτονία έχουν μπει στη σχέση σας.

Ανανεωθείτε, προσέξτε μήπως έχετε πάρει βάρος και ντρέπεται να σας το πει, δεν είναι λίγες εκείνες που αφήνονται και παχαίνουν όταν βεβαιωθούν ότι εκείνος θα είναι πάντα εκεί!

Επίσης, παρατηρήστε τον τρόπο που του φέρεστε, πως του μιλάτε. Αρκετές γυναίκες σήμερα είναι περισσότερο αυταρχικές, απαιτητικές, γκρινιάζουν πολύ εύκολα και παραπονιούνται, χρεώνουν τον σύντροφό τους εύκολα.

sexoualiki zoi

Δώστε ραντεβού έξω και βρεθείτε να φλερτάρετε σαν να είναι η αρχή της σχέσης. Αγοράστε καινούργια εσώρουχα, βάλτε ένα ωραίο άρωμα, φτιάξτε τα μαλλιά σας...

Αν παρόλα αυτά δεν αλλάξει τίποτα, καλό θα είναι να τον ρωτήσετε πως αισθάνεται, όχι απέναντί σας, αλλά γενικότερα. Μπορεί να είναι απλά μία φάση που περνάει αυτή την περίοδο με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας στην εποχή της κρίσης, μπορεί να έχει πρόβλημα στη δουλειά του για παράδειγμα.

Μπορείτε επίσης να του εκφράσετε την ανάγκη σας για πιο συχνές σεξουαλικές επαφές, αν δεν του το πείτε με λόγια θα μπορούσατε να κάνετε εσείς την αρχή.

sexoyliki zoi

Αν δεν συμβαίνει τίποτα και θεωρεί πως όλα είναι καλά, ίσως θα ήταν χρήσιμο να δει την τεστοστερόνη του, την ορμόνη που είναι υπεύθυνη για την σεξουαλική επιθυμία και που αν βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα τότε δεν θα έχει σεξουαλική διάθεση.

Αν επίσης έχει εμφανιστεί στυτική δυσλειτουργία έστω και μία - δύο φορές, μπορεί να φοβάται πως θα του ξανασυμβεί και να αποφεύγει το σεξ.

Να θυμάστε πως όποιο και είναι το πρόβλημα, λύση υπάρχει για όλα, αρκεί να την αναζητήσουμε για να λύσουμε το πρόβλημά μας!

Μαρίνα Μόσχα
Ψυχοθεραπεύτρια, Συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του Θάνου Ασκητή

Διαβάστε επίσης:
«Δεν έχω διάθεση για σεξ! Τι φταίει;»
Τι να κάνετε όταν σας αποφεύγει ο σύντροφός σας σεξουαλικά

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved