Τι να κάνετε όταν σας αποφεύγει ο σύντροφός σας σεξουαλικά

Πολλές γυναίκες παραπονιούνται πως ο σύντροφός τους δεν έχει σεξουαλική επιθυμία και πως τις αποφεύγει σεξουαλικά. Αυτό που παρατηρούμε, είναι πως η γυναίκα πολύ εύκολα μπαίνει στη διαδικασία να πιστέψει πως εκείνος δεν την θέλει άλλο πια ή να φτάνει μέχρι και το σημείο να βάζει στο μυαλό της πως έχει άλλη και πως την απατά.

Τι να κάνετε όταν σας αποφεύγει ο σύντροφός σας σεξουαλικά

Και όμως, οι λόγοι που ένας άνδρας δεν θέλει να κάνει σεξ με τη γυναίκα του μπορεί όχι μόνο να είναι πολύ πιο απλοί, αλλά να χρειάζεται λίγη φροντίδα στη σχέση και στην καθημερινότητά της. Ας έχουμε λοιπόν στο μυαλό μας, πως η ερωτική επιθυμία είναι το πρώτο σκαλοπάτι προς την σεξουαλική επαφή. Χωρίς επιθυμία, χωρίς διάθεση και όρεξη για σεξ, απλά δεν θα υπάρξει σεξ.

Αν λοιπόν νιώθετε πως ο σύντροφός σας αποφεύγει να κάνει σεξ μαζί σας, αναρωτηθείτε μήπως η ρουτίνα και η μονοτονία έχουν μπει στη σχέση σας.

Ανανεωθείτε: Προσέξτε μήπως έχετε πάρει βάρος και ντρέπεται να σας το πει, δεν είναι λίγες εκείνες που αφήνονται και παχαίνουν όταν βεβαιωθούν ότι εκείνος θα είναι πάντα εκεί!

Παρατηρήστε τον τρόπο που του φέρεστε, πως του μιλάτε. Αρκετές γυναίκες σήμερα είναι περισσότερο αυταρχικές, απαιτητικές, γκρινιάζουν πολύ εύκολα και παραπονιούνται, χρεώνουν τον σύντροφό τους εύκολα.

Δώστε ραντεβού έξω και βρεθείτε να φλερτάρετε σαν να είναι η αρχή της σχέσης.

Αγοράστε καινούργια εσώρουχα, βάλτε ένα ωραίο άρωμα, φτιάξτε τα μαλλιά σας...

Μιλήστε μαζί του: Αν παρόλα αυτά δεν αλλάξει τίποτα, καλό θα είναι να τον ρωτήσετε πως αισθάνεται, όχι απέναντί σας, αλλά γενικότερα. Μπορεί να είναι απλά μία φάση που περνάει αυτή την περίοδο με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας στην εποχή της κρίσης, μπορεί να έχει πρόβλημα στη δουλειά του... Μπορείτε επίσης να του εκφράσετε την ανάγκη σας για πιο συχνές σεξουαλικές επαφές, αν δεν του το πείτε με λόγια θα μπορούσατε να κάνετε εσείς την αρχή.

Οι ορμόνες: Αν δεν συμβαίνει τίποτα και θεωρεί ότι όλα είναι καλά, ίσως θα ήταν χρήσιμο να δει την τεστοστερόνη του, την ορμόνη που είναι υπεύθυνη για την σεξουαλική επιθυμία και που αν βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα τότε δεν θα έχει σεξουαλική διάθεση.

Σεξουαλικό πρόβλημα: Αν επίσης έχει εμφανιστεί στυτική δυσλειτουργία έστω και μία - δύο φορές, μπορεί να φοβάται ότι θα του ξανασυμβεί και να αποφεύγει το σεξ.

Να θυμάστε πως ότι και αν ευθύνεται, λύση υπάρχει για όλα, φτάνει να έχουμε την διάθεση να κάνουμε διάλογο και να λύσουμε το πρόβλημά μας!

Μαρίνα Μόσχα
Ψυχοθεραπεύτρια, Συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του Θάνου Ασκητή

Κάντε τις ερωτήσεις σας στην Ψυχοθεραπεύτρια της σελίδας μας εδώ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved