Γιορτή της Μητέρας: Σουφλέ σοκολάτας με ρευστή καραμέλα

Για τη γιορτή της Μητέρας φτιάξτε ένα γλυκό ξεχωριστό.

Γιορτή της Μητέρας: Σουφλέ σοκολάτας με ρευστή καραμέλα

Σουφλέ σοκολάτας με καραμέλα που λιώνει στο στόμα.

Υλικά

1 πλάκα βούτυρο ανάλατο, συν λίγο έξτρα λιωμένο βούτυρο για τιςφόρμες
1 κουταλιά της σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι συν 1 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
170 γραμ. μαύρη σοκολάτα (70 %) κακάο), ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
αλάτι στην άκρη του κουταλιού
4 κουταλάκια του γλυκού καραμέλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C°. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το κακάο με μία κουταλιά της σούπας αλεύρι. Βουτυρώνουμε τέσσερα μικρά μπολάκια και τα πασπαλίζουμε με το κακάο. Τα γυρίζουμε ανάποδα για να φύγει όσο σκόνη κακάου περισσεύει.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας καλά. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.
Στη συνέχεια, χτυπάμε με μίξερ, τη ζάχαρη, τα αυγά και το αλάτι σε μεσαία υψηλή ταχύτητα για τρία περίπου λεπτά. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα από καουτσούκ ανακατεύουμε το μείγμα μαζί με την σοκολάτα ( κρατάμε λιγότερο από τη μισή για τη συνέχεια) και προσθέτουμε το 1/4 φλιτζάνι αλεύρι. Ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τα μπολάκια περίπου μέχρι τη μέση με το μείγμα, και προσθέτουμε στο κέντρο μια κουταλιά καραμέλα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και καλύπτουμε με την υπόλοιπη σοκολάτα που είχαμε αφήσει.
Τοποθετούμε τα μπολάκια σε ένα ταψί και ψήνουμε για 16 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα τα σουφλέ τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο. Τα αναποδογυρίζουμε και τα σερβίρουμε με παγωτό ή με άχνη ζάχαρη.

Πηγή:www.foodandwine.com/

Διαβάστε επίσης

Μίνι σουφλέ σοκολάτας - Μοναδική απόλαυση
Σουφλέ σφολιάτας με σοκολάτα - Το τέλειο γλυκό
Πεντανόστιμο και εύκολο σουφλέ με ψωμί του τοστ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved