Πασχαλινά πρωινά που τα παιδιά σας θα λατρέψουν

Οι πασχαλινές διακοπές μόλις άρχισαν για τα παιδιά σας, θα διαρκέσουν 2 εβδομάδες και εμείς σας δίνουμε ιδέες για να τους φτιάξετε νόστιμα πασχαλινά πρωινά.

Μαργαρίτα Νικολάου
Πασχαλινά πρωινά που τα παιδιά σας θα λατρέψουν
Bigstock

Μαζί με τα παιδιά σας θα απολαύσετε και εσείς μερικές στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης αυτό το Πάσχα. Τι και αν δουλεύετε τη Μεγάλη Εβδομάδα, τι και αν δεν πάρετε καθόλου άδεια. Υπάρχουν 5 μέρες μαζεμένες (Μεγάλο Σάββατο έως Τρίτη του Πάσχα) για να ξεκουραστείτε. Αφήστε που δεν έχετε τα πήγαινε και τα έλα στο σχολείο και τις εξωσχολικές δραστηριότητες. Αυτό από μόνο του, ακόμη και αν εργάζεστε, κάνει λίγο πιο ξεκούραστο το καθημερινό σας πρόγραμμα μέχρι να πατήσετε ένα pause το Σαββατοκύριακο του Πάσχα.

Δέκα εύκολοι τρόποι για να κάνετε το φετινό Πάσχα μοναδικό για τα παιδιά σας

Τι μπορείτε να κάνετε για να δημιουργήσετε ένα αξέχαστο Πάσχα στα παιδιά σας; Φυσικά ένα λαχταριστό και νόστιμο πασχαλινό πρωινό. Ναι, ναι καλά διαβάζετε. Ακόμη και αν έχετε παιδιά στην εφηβεία, ένα ξεχωριστό πρωινό θα προσθέσει κάτι διαφορετικό στο πρωινό τους ξύπνημα.

Αρχίστε τη μέρα σας με κάτι χαρούμενο, κάτι γλυκό, κάτι πολύχρωμο. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και εντυπωσιάστε και εκπλήξτε ευχάριστα τα μικρά σας.

10 διαφορετικά πασχαλινά πρωινά για όλη την οικογένεια

Πασχαλινός κούνελος από βάφλες

Φτιάξτε δύο βάφλες. Δείτε εδώ μια συνταγή αν δεν έχετε. Βάλτε τη μία στο κέντρο του πιάτου και τη δεύτερη κόψτε τη στη μέση. Τοποθετήστε στο επάνω μέρος της πρώτη βάφλας και δημιουργήστε τα αυτιά το πασχαλινού λαγού σας.

Με μπανάνα, φράουλες και δύο στικ πρέτζελ, φτιάξτε τη μουσούδα του. Με ματάκια ζαχαροπλαστικής φτιάξτε τα μάτια εναλλακτικά βάλτε μπανάνα και δύο δάκρυα σοκολάτας.

Υγιεινά πασχαλινά pops με γιαούρτι

Για να φτιάξετε τα frozen yogurt pops θα χρειαστείτε θήκες σιλικόνης σε σχήμα αβγού. Αφού τις έχετε, γεμίστε τις με φρούτα, δημητριακά και γιαούρτι.

Μπορείτε να χρωματίσετε το γιαούρτι με χρώματα ζαχαροπλαστικής ή να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι με γεύση φράουλας, μπανάνας ή λεμονιού.

Αυγό στη «φωλιά»

Για να φτιάξετε αυτό το πρωινό θα χρειαστείτε μερικές φέτες ψωμιού και αβγά. Με ένα κουπάτ, δημιουργήστε ένα πασχαλινό σχήμα στο κέντρο του ψωμιού και έπειτα τηγανίστε τα.

Βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τα ψωμάκια και ψήστε τα και από τις δύο πλευρές. Έπειτα ρίξτε μέσα στο κενό της φέτας, το αβγό και ψήστε.

Σφολιατένια κουνελάκια με κανέλα

Η συνταγή για να φτιάξετε τα σφολιατένια κουνελάκια βρίσκεται εδώ. Μόνη διαφορά; Στο τύλιγμα. Ακολουθήστε όλα τα βήματα μέχρι το τύλιγμα. Για να φτιάξετε τα κουνελάκια θα πρέπει να στρίψετε τη σφολιάτα έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα κεφάλι και δύο (στριφτά) αυτάκια.

Μόλις ψηθούν βάλτε σαντιγί για ουρές και πασπαλίστε με λίγη τρούφα ζαχαροπλαστικής.

Πασχαλινά pancakes

pasxalina-pancakes-(2).jpg

Όπως και με τις βάφλες, έτσι και με τα pancakes μπορείτε να φτιάξετε έναν νόστιμο και λαχταριστό κούνελο για τα παιδιά σας.

Φτιάξτε ένα μεγάλο pancake και βάλτε το στο κέντρο του πιάτου. Με μια μπανάνα φτιάξτε τα αυτιά και με ένα marsmallow φτιάξτε τα δόντια και τα μάτια του λαγού.

Βάλτε δύο μικρότερα κομμάτια pancake για μάγουλα και στικς πρέτζελ για μουστάκια.

Για μάτια βάλτε δύο μικρές κουταλίτσες γιαούρτι και δάκρυα σοκολάτας.

Πασχαλινή πίτσα με φρούτα

Ανοίξτε μια ζύμη για πίτσα σε σχήμα πασχαλινού αβγού σε ένα ταψί και ψήστε τη.

Έπειτα απλώστε επάνω στην ψημένη ζύμη βουτυρόκρεμα ή κρέμα τυρί που θα χτυπήσετε με λίγη άχνη ζάχαρη.

Διακοσμήστε με διάφορα φρούτα. Ακτινίδια, πορτοκάλια, ανανά, μούρα, φράουλες και ό,τι άλλο αρέσει σε εσάς και τα παιδιά σας.

Σφολιατένιες φωλιές με ροδάκινα

Για να φτιάξετε αυτές τις φωλιές θα χρειαστείτε φύλλο σφολιάτας και κομπόστα ροδάκινο.

Κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια τη σφολιάτα, διπλώστε τη και βάλτε στο κέντρο το ροδάκινο από την κομπόστα.

Ψήστε και σερβίρετε με πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη.

Γιαούρτι με πασχαλινά σουβλάκια φρούτων

Κόψτε φρούτα και φτιάξτε σουβλάκια που τα παιδιά σας θα μπορέσουν να βουτήξουν μέσα σε ένα ντιπάκι γιαουρτιού που θα φτιάξετε και που θα πασπαλίσετε με πολύχρωμη τρούφα.

Πασχαλινά pancakes με πολύχρωμη τρούφα

pasxalina-pancakes.jpg

Φτιάξτε τα pancakes. Δείτε εδώ μια υγιεινή συνταγή και διακοσμήστε με πολύχρωμα πασχαλινά σοκολατένια αυγουλάκια ή πολύχρωμα καραμελάκια με φιστίκια.

Μπορείτε να τα σερβίρετε με μέλι ή γλάσο λεμονιού που θα φτιάξετε με ζάχαρη άχνη και λίγο χυμό λεμόνι.

Πασχαλινά πολύχρωμα τοστάκια

Mε ψωμί του τοστ, πολύχρωμη τρούφα, ένα πασχαλινό κουπάτ σε σχήμα κούνελου ή αβγού (ό,τι έχετε) μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα νεραϊδένια πολύχρωμα τοστάκια.

Γεμίστε με βούτυρο, τυρί κρέμα, πραλίνα ή ταχίνι τη μία φέτα και έπειτα πασπαλίστε τη με πολύχρωμη τρούφα.

Με το κουπάτ κόψτε την άλλη φέτα και δημιουργήστε το πασχαλινό σχήμα στο κέντρο. Έπειτα βάλτε τη επάνω στην πολύχρωμη τρούφα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved