Πεντανόστιμες και kid-friendly συνταγές για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Μαζί με το μαγιάτικο στεφάνι φτιάξτε και αυτές τις λαχταριστές συνταγές.

Πεντανόστιμες και kid-friendly συνταγές για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Παιδιά μαγειρεύουν στην κουζίνα του σπιτιού τους

Bigstock

Ο Μάης είναι ο μήνας που μας φέρνει πιο κοντά στο καλοκαίρι, πιο κοντά στη χαλάρωση και φυσικά περιμένουμε πώς και πώς το τριήμερο που βρίσκεται μπροστά μας όχι μόνο για να φτιάξουμε το μαγιάτικο στεφάνι με τα παιδιά μας αλλά -γιατί όχι- να κάνουμε και τις πρώτες βουτιές.

Εκτός από τα παραπάνω όμως, είναι η τέλεια ευκαιρία να φτιάξετε νόστιμες, λαχταριστές kid-friendly συνταγές μαζί με τα παιδιά σας.

Ορίστε οι αγαπημένες μας συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

1. Σαλάτα με καρπούζι και φέτα

https://www.instagram.com/p/CQ11DHkhF84

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια δροσερή σαλάτα με καρπούζι και φέτα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο αγγούρι και ξερό κόκκινο κρεμμύδι.

2. Γουακαμόλε με τσιπς από αραβικές πίτες

https://www.instagram.com/p/CrdF3HPyXzt

Το γουακαμόλε φτιάχνεται εύκολα και εδώ θα βρείτε μια λαχταριστή συνταγή. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με νάτσος αλλά αν θέλετε ακόμη πιο υγιεινά συνοδευτικά μπορείτε να ψήσετε στον φούρνο σας κομμένες αραβικές πιτούλες που θα πασπαλίσετε με λίγο αλάτι και γλυκιά πάπρικα.

3. Κρύα σαλάτα με τοματίνια και φέτα

https://www.instagram.com/p/CrWef87Lak7

Κανένα παιδί δεν μπορεί να αντισταθεί στα ζυμαρικά και πόσο μάλλον στις πένες. Βράστε τις σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και συνοδεύστε τις με τοματίνια και φέτα. Σε ένα τηγάνι βάλτε τοματίνια, ελαιόλαδο και χονδρό αλάτι. Μόλις μαραθούν βάλτε τα επάνω από τις πένες και βάλτε και λίγη τριμμένη φέτα. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλο, φασολάκια και μερικά φύλλα ρόκας.

4. Χοτ ντογκ

https://www.instagram.com/p/CrdI5SDqIei

Δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά για αυτό το σνακ-φαγάκι. Ο,τι πρέπει για να μπει στην τσάντα του πικ νικ (αν αποφασίσετε να πάτε για πικ νικ την ημέρα της Πρωτομαγιάς). Αγοράστε ψωμάκια, βράστε τα λουκάνικα και συνοδεύστε με κέτσαπ ή μουστάρδα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved