Νηστίσιμο cheesecake με τραγανή βάση - Δεν χρειάζεται ψήσιμο

  • Φτιάξτε ένα απολαυστικό cheesecake με βάση χωρίς γλουτένη.
  • Μια vegan συνταγή για cheesecake, ιδανική και όσους νυστεύουν.
Νηστίσιμο cheesecake με τραγανή βάση - Δεν χρειάζεται ψήσιμο
you tube / Ela Vegan

Αυτό το cheesecake χωρίς αυγά είναι εύκολο, γευστικό και με υπέροχη γεύση. Δεν χρειάζεται ψήσιμο παρά μόνο ψυγείο για να σφίξει η κρέμα.

Βάση χωρίς γλουτένη

Ξηροί καρποί

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμύγδαλα,κάσιους, καρύδια, φουντούκια, ηλιόσπουρους, κολοκυθόσπορους, ή όποιο άλλο ξηρό καρπό εσείς θέλετε.

Βρόμη

Επιλέξτε βρόμη χωρίς γλουτένη αν έχετε κοιλιοκάκη καθώς επίσης και πλιγούρι φαγόπυρου ( εναλλακτικά).

Λάδι καρύδας

Χρειάζεστε μια μικρή ποσότητα για να συγκρατηθεί το μείγμα. Αν δεν έχετε , χρησιμοποιείστε ελαιόλαδο.

Υλικά

Για τη βάση

  • 1/2 φλιτζάνι (75 g) ξηροί καρποί της επιλογής σας
  • 1 φλιτζάνι (90 g) βρόμη, χωρίς γλουτένη ( προαιρετικά)
  • 20 μικροί (150 g) χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας

Για την κρέμα

  • 2/3 φλιτζάνι (100 g) κάσιους, μουλιασμένα
  • 1 φλιτζάνι (240 g) κονσέρβα γάλα καρύδας
  • 3 κουταλιές της σούπας (60 g) σιρόπι σφενδάμου ή ένα διαφορετικό υγρό γλυκαντικό
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη άγαρ όχι νιφάδες + 1/4 φλιτζάνι (60 ml) νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού ή χυμό λάιμ
  • 3 κουταλιές της σούπας ροζ σκόνη φρούτων δράκου (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1ο βήμα: Μουλιάζετε τα κάσιους σε ζεστό νερό για μία ώρα ή τα βράζετε για 15 λεπτά. Μπορείτε επίσης να τα μουλιάσετε όλη τη νύχτα σε κρύο νερό.

2ο βήμα: Βάζετε όλα τα υλικά για τη βάση σε ένα multi μέχρι η ζύμη να πλάθετε. Μόλις είναι έτοιμη απλώστε την σε μια στόγγυλη φόρμα με αποσπώμενη βάση που έχετε λαδώσει προηγουμένως.

3ο βήμα: Ανακατεύετε όλα τα υλικά της κρέμας, εκτός από τη σκόνη άγαρ και το νερό σε ένα multi με υψηλή ταχύτητα για περίπου 1-2 λεπτά ή μέχρι να γίνει τελείως λεία η κρέμα.

4ο βήμα: Σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτετε τη σκόνη άγαρ και 1/4 φλιτζάνι νερό. Μόλις πάρει βράση, το αφήνετε να σιγοβράσει για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέστε στη συνέχεια το μείγμα στο multi και ανακατέψτε για περίπου 10-20 δευτερόλεπτα.

5ο βήμα: Ρίχνετε την κρέμα στη φόρμα, την απλώνετε και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να δέσει. Το cheesecake χωρίς γαλακτοκομικά έχει καλύτερη γεύση όταν σερβίρεται κρύο κι όχι παγωμένο.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved