Πατάτες ακορντεόν με μπέικον και μοτσαρέλα - Συνταγή που θα λατρέψουν τα παιδιά

Μαργαρίτα Νικολάου
Πατάτες ακορντεόν με μπέικον και μοτσαρέλα - Συνταγή που θα λατρέψουν τα παιδιά
Bigstock

Σερβίρετε στα μικρά σας τις πατάτες... αλλιώς.

Τα παιδιά λατρεύουν τις πατάτες. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένες, λατρεύουν τις τηγανιτές πατάτες. Υπάρχει όμως, ακόμη μία συνταγή για να απολαύσουν τα παιδιά τις πατάτες και μάλιστα στον φούρνο.

Πατάτες ακορντεόν

Έχουν πάρει το όνομά τους από το μουσικό όργανο και όχι τυχαία αφού ο τρόπος με τον οποίο κόβονται αυτές οι πατάτες θυμίζουν... ακορντεόν.

Τι προσφέρουν οι ψητές πατάτες ΜΕ ΤΗ ΦΛΟΥΔΑ στα παιδιά

Οι πατάτες είναι πηγή βιταμινών και ιχνοστοιχείων, ενώ είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου και προκαλούν πιο γρήγορα αίσθηση κορεσμού.

Οι φυτικές ίνες της πατάτας συγκεντρώνονται κυρίως στη φλούδα της, γι' αυτό και προτείνεται να τις πλένετε καλά και να τις καταναλώνετε με τη φλούδα τους.

Επίσης οι πατάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, μαγνήσιο, κάλιο και βιταμίνη Β6, μια βιταμίνη που συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Πατάτες ακορντεόν με λιωμένο τυρί, μπέικον και καπνιστή πάπρικα

Για να φτιάξετε αυτές τις νόστιμες και λαχταριστές πατάτες ακορντεόν θα χρειαστείτε:

Προετοιμασία: 7'

Eκτέλεση: 15'

Υλικά

  • 5-6 μέτριες σε μέγεθος πατάτες
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο μπέικον
  • 1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • καπνιστή πάπρικα
  • σκόνη σκόρδου
  • κουρκουμά
  • 2-3 κ.τ.σ.βούτυρο
  • 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο

Βήματα

  • Πλύνετε πολύ καλά τις πατάτες για να αφαιρέσετε τα χώματα από τη φλούδα τους.
  • Κόψτε τις πατάτες σε σχήμα ακορντεόν με ένα μαχαίρι. Προσοχή, μην φτάνετε το μαχαίρι μέχρι το ξύλο κοπής.
  • Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία για όλες τις πατάτες σας.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε μαζί το λιωμένο βούτυρο, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, την καπνιστή πάπρικα, τον κουρκουμά και τη σκόνη σκόρδου. (αν δεν έχετε σκόνη σκόρδου, απλά περάστε από τον τρίφτη 1 σκελίδα σκόρδο).
  • Με ένα πινέλο περάστε τις πατάτες σας. Φροντίστε να πάει το μείγμα παντού στην πατάτα, τόσο απ' έξω όσο και ανάμεσα στην κάθε φέτα.
  • Πασπαλίστε με μπέικον. Το τυρί δεν θα το βάλετε τώρα.
  • Βάλτε λίγο νεράκι στο ταψί σας (γεμίστε με νερό το μπολ που χρησιμοποιήσατε για τα μπαχαρικά και το βούτυρο).
  • Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και βάλτε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  • Αφήστε τις να βράσουν μισή ώρα, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και πασπαλίστε με την τριμμένη μοτσαρέλα.
  • Γυρίστε τον φούρνο από τις αντιστάσεις στον αέρα και ψήστε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  • Βγάλτε τις και σερβίρετε όσο είναι ζεστές. Τα μικρά σας θα ξετρελαθούν.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved