Διατροφή μωρού: Τα οφέλη από την κατανάλωση γλυκοπατάτας

Οι γλυκοπατάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και βιταμίνες οι οποίες είναι σημαντικές για την ανάπτυξη του μωρού σας.

Διατροφή μωρού: Τα οφέλη από την κατανάλωση γλυκοπατάτας

Οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως το κάλιο, το ασβέστιο και οι βιταμίνες Α, C και Β. Το μωρό σας μπορεί να τρώει γλυκιές πατάτες μετά από τους έξι μήνες, η ηλικία στην οποία εισάγονται τα στερεά τρόφιμα στη διατροφή του. Εισάγετέ την ξεχωριστά από άλλα τρόφιμα και δώστε στο παιδί σας λίγο χρόνο για να δείτε πώς αντιδρά στο συγκεκριμένο λαχανικό.

Οφέλη

Η γλυκιά πατάτα είναι μια κονδυλώδη ρίζα που καταναλώνεται σε διάφορα μέρη του κόσμου. Είναι διαφορετική από την πατάτα με διαφορετικές διατροφικές αξίες.

Βιταμίνη Α και Β-καροτένιο: Η γλυκοπατάτα περιέχει από τις υψηλότερες συνολικές συγκεντρώσεις βιταμίνης Α που είναι απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξη των ματιών, ενώ περιέχει επίσης Β-καροτένιο, ένα σύνθετο που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο σώμα.

Άμυλο και ίνες: Το σώμα σπάει το άμυλο σε σάκχαρα και το χρησιμοποιεί ως ενέργεια. Οι διαιτητικές ίνες βοηθούν στην πέψη.

Πολυβιταμίνες: Στη γλυκοπατάτα περιέχονται βιταμίνη C, Ε, Κ και βιταμίνη Β1 έως Β6 και Β9. Τα μωρά χρειάζονται μια σταθερή παροχή αυτών των βιταμινών για την υγιή ανάπτυξη διαφόρων οργάνων και για την επίτευξη των αναπτυξιακών ορόσημων τους εγκαίρως.

Μεταλλικά στοιχεία: Η γλυκοπατάτα είναι μια πηγή σχεδόν όλων των σημαντικών μεταλλικών στοιχείων που χρειάζεται ο οργανισμός μας όπως το ασβέστιο, ο σίδηρος, το μαγνήσιο, ο φώσφορος, το κάλιο, το νάτριο, ο ψευδάργυρος.

diatrofi morou glikopatata 2

Πώς να επιλέξετε και να αποθηκεύσετε τη γλυκοπατάτα

Επιλογή: Επιλέξτε γλυκές πατάτες που έχουν λεία και λαμπερή επιδερμίδα με μικρές κηλίδες. Το χρώμα του δέρματος θα πρέπει κατά προτίμηση να είναι ομοιόμορφο σε όλο το λαχανικό. Μην αγοράζετε αυτά που έχουν βαθιές τρύπες ή κοψίματα πάνω τους καθώς θα μπορούσε να είναι η είσοδος για σκουλήκια. Ελέγξτε για τυχόν σημάδια αποχρωματισμού.

Αποθήκευση: Μπορείτε να τις αποθηκεύσετε σε θερμοκρασία δωματίου. Πρέπει να τις καταναλώσετε μέσα σε μια εβδομάδα. Αν σκοπεύετε να αποθηκεύσετε τις γλυκοπατάτες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μπορείτε να τις διατηρήσετε σε δροσερό, σκοτεινό και ξηρό μέρος (όπως κελάρι) όπου η θερμοκρασία είναι περίπου 15ºC. Ωστόσο, μην τις αποθηκεύετε για περισσότερο από ένα μήνα.

Συνταγή - Πουρές γλυκοπατάτας με κοτόπουλο

Υλικά

  • Νωπό κοτόπουλο χωρίς κόκαλα
  • Γλυκοπατάτα

Εκτέλεση: Βράζετε το κοτόπουλο και τις γλυκοπατάτες χωριστά. Πρέπει να τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν και να μαγειρευτούν καλά. Μην πετάτε το απόθεμα κοτόπουλου αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί αργότερα. Ξεφλουδίστε τις γλυκοπατάτες και κόψτε τις σε μικρά κομμάτια. Βάλτε τις στο μπλέντερ μαζί με τα κομμάτια κοτόπουλου. Αφού έχουν αναμιχθεί καλά, ρίξτε τον πουρέ σε ένα μπολ και σερβίρετε στο μωρό σας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Ενημερωθείτε στο Newsbomb.gr για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved