Χριστουγεννιάτικα σοκολατένια δεντράκια brownies με ταχίνι

Μαργαρίτα Νικολάου
Χριστουγεννιάτικα σοκολατένια δεντράκια brownies με ταχίνι
Bigstock

Τα Χριστούγεννα βρίσκονται μερικές μέρες μόνο μακριά και αυτή η συνταγή είναι ιδανική αν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι.

Τα Χριστούγεννα δεν είναι Χριστούγεννα χωρίς λιχουδιές, σωστά; Για αυτό και οι ειδικοί στην βρεφική διατροφή στο Piccolo, δημιούργησαν αυτή τη συνταγή με λιγότερη ζάχαρη και ταχίνι για να φτιάξουν μια υγιεινή εκδοχή των σοκολατένιων brownies.

Είτε λοιπόν έχετε μωρά, είτε νήπια ή μεγαλύτερα παιδιά δεν έχετε παρά να φτιάξετε αυτή τη συνταγή. Τα χριστουγεννιάτικα ταχινένια σοκολατένια δεντράκια θα ξετρελάνουν τα παιδιά σας.

Σοκολατένια χριστουγεννιάτικα δέντρα brownies με ταχίνι

*ιδανικά για παιδιά 12 μηνών και πάνω *πηγή συνταγής: mylittlepiccolo.com

Διαβάστε περισσότερα χριστουγεννιάτικα άρθρα στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε

Προετοιμασία: 15'

Eκτέλεση: 30'

Υλικά

για 6 χριστουγεννιάτικα δεντράκια

  • 150 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 150 γραμμάρια άγλυκο βούτυρο
  • 3 μεγάλα αβγά
  • 75 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια ταχίνι
  • ½ κ.τ.γ. υγρή βανίλια
  • ¼ κ.τ.γ. σκόνη κανέλας
  • μια πρέζα τριμμένο γαρύφαλλο
  • 100 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ κ.τ.γ. baking powder

για τη διακόσμηση

  • 20 γραμμάρια ταχίνι
  • 100 γραμμάρια κουβερτούρα

Βήματα

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και βάλτε λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψάκι 20 cm.
  • Λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει, αφήστε στην άκρη και αφήστε τη να κρυώσει.
  • Σε ένα μπλέντερ βάλτε τα αυγά, τη ζάχαρη, το ταχίνι και τη βανίλια. Χτυπήστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. (αν δεν έχετε μπλέντερ, βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Ρίξτε έπειτα μέσα σε αυτό το μείγμα τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ βάλτε το αλεύρι, τα μπαχαρικά και το baking powder. Τέλος ρίξτε μέσα το μείγμα με τα αβγά και τη σοκολάτα.
  • Ανακατέψτε καλά.
  • Βάλτε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 20-30 λεπτά. Ψήστε μέχρι να γίνει τραγανή η επιφάνεια αλλά αφήνοντας λίγη υγρασία μέσα στο γλυκό.
  • Βγάλτε και αφήστε να κρυώσει.
  • Μόλις κρυώσει εντελώς κόψτε σε τρίγωνα κομμάτια (μπορείτε να τα βάλετε σε χάρτινα, χοντρά, πολύχρωμα καλαμάκια.
  • Διακοσμήστε με λίγη λιωμένη σοκολάτα και ταχίνι.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved