Σπιτικές μπάρες δημητριακών με σοκολάτα - Πώς θα τις φτιάξετε

Σπιτικές μπάρες δημητριακών με σοκολάτα - Πώς θα τις φτιάξετε

Σπιτικές μπάρες δημητριακών με γκανάζ

Bigstock

Λαχταριστές και χορταστικές μπάρες για κάθε ώρα της ημέρας. 

Οι μπάρες δημητριακών είναι ένα υγιεινό σνακ για πρωινό και κάθε ώρα της ημέρας. Στο εμπόριο θα βρείτε μπάρες δημητριακών για όλα τα γούστα: με σοκολάτα, χωρίς, με ξηρούς καρπούς, φυστικοβούτυρο, αποξηραμένα φρούτα. Οι περισσότερες έχουν περιεκτικότητα σε ζάχαρη, βέβαια υπάρχουν και οι τύπου πιο «σπιτικές» που έχουν σίγουρα υψηλότερη διατροφική αξία.

Σήμερα σας έχουμε μία συνταγή για σπιτικές μπάρες δημητριακών με σοκολάτα. Είναι τόσο λαχταριστές που θυμίζουν γλυκό και παράλληλα είναι πιο υγιεινές και θρεπτικές.

https://www.instagram.com/reel/Cq-4atjg59L/

Προετοιμασία: 10'

Eκτέλεση: 2'

Υλικά

Για τις μπάρες

  • 175 γραμμάρια corn flakes
  • 120 γραμμάρια ψιλοκομμένα πεκάν
  • 4 κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού
  • 175 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για την γκανάζ

  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα

Για την επικάλυψη (προαιρετικά)

  • Λίγο αλάτι
  • Καβουρδισμένα φουντούκια

Βήματα

  • Στρώστε σε μία μακρόστενη φόρμα κέικ αντικολλητικό χαρτί.
  • Βάλτε τα corn flakes σε μία μεγάλη σακούλα και πιέστε τα μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια. Βάλτε τα σπασμένα cornflakes σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε τα ψιλοκομμένα πεκάν.
  • Βάλτε τη μαύρη σοκολάτα σε ένα μπολ και λιώστε την στον φούρνο μικροκυμάτων. Ζεστάνετε για 25 δευτερόλεπτα, ανακατέψτε και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα.
  • Βάλτε τη λιωμένη σοκολάτα, την πραλίνα φουντουκιού και το αλάτι στο μπολ με τα δημητριακά και ανακατέψτε καλά.
  • Πιέστε καλά το μείγμα μέσα στη φόρμα για να το τοποθετήσετε ομοιόμορφα. Βάλτε τη φόρμα κέικ στην κατάψυξη για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
  • Μέχρι να παγώσει μπορείτε να προετοιμάσετε την γκανάζ. Βάλτε τα κομμάτια σοκολάτας σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε την κρέμα γάλακτος και ζεστάνετέ την μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού. Στη συνέχεια ρίξτε τη ζεστή κρέμα γάλακτος στο μπολ με τη σοκολάτα και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί μία παχύρευστη σοκολατένια κρέμα.
  • Ρίξτε την γκανάζ πάνω στο μείγμα με τα δημητριακά και βάλτε τη φόρμα ξανά στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Έπειτα μπορείτε να την κόψετε φέτες και να σερβίρετε.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved