Μαμά και διατροφή: Υγιεινά σνακ για μείωση βάρους και λίπους

Σνακ χορταστικά και θρεπτικά που αξίζουν μία θέση στη διατροφή σας.

Μαμά και διατροφή: Υγιεινά σνακ για μείωση βάρους και λίπους

Γυναίκα τρώει σνακ στο γραφείο.

Bigstock

Τι είδος των σνακ που επιλέγετε μέσα στη μέρα παίζουν ρόλο στις θερμίδες που προσλαμβάνετε μέσα στη μέρα και στην ποιότητα της διατροφής σας.

Η διατροφολόγος Melissa Mitri αναφέρει:

«Εντάσσοντας στη διατροφή σας υγιεινά σνακ, μπορεί να ικανοποιήσετε το αίσθημα της πείνας χωρίς να εκτοξεύσετε τον αριθμό θερμίδων που παίρνετε μέσα στη μέρα στα ύψη. Τα υγιεινά σνακ περιλαμβάνουν πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, μειώνουν το αίσθημα της πείνας, σταθεροποιούν τα επίπεδα του σακχάρου και ενισχύουν τον μεταβολισμό. Όλτα τα παραπάνω βοηθούν στην μείωση του κοιλιακού λίπους».

Ποια είναι λοιπόν αυτά τα υγεινά σνακ που αξίζουν μία θέση στη διατροφή σας και είναι μία ιδανική επιλογή για τα ενδιάμεσα γεύματα της ημέρας;

Ωμά λαχανικά με χούμους

Ο συνδυασμός λαχανικών με χούμους προσφέρει βιταμίνες, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Το χούμους είναι πλούσιο σε φυτική πρωτεΐνη ενώ τα λαχανικά είναι πηγή βιταμινών, μετάλλων και διαλυτών ινών έχοντας παράλληλα λίγες θερμίδες.

Σύμφωνα με έρευνες οι διαλυτές ίνες που περιέχουν τα λαχανικά βοηθούν στην απώλεια λίπους στην κοιλιά. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Wake Forest Baptist έδειξε ότι για κάθε 10 περισσότερα γραμμάρια διαλυτών ινών που καταναλώνονταν καθημερινά, το σπλαχνικό λίπος μειώθηκε κατά 3,7% σε χρονικό διάστημα πέντε ετών.

Χούμους με λαχανικά στικς.

Bigstock

Mix με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα

Οι ξηροί καρποί έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε καλά λιπαρά και τα αποξηραμένα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά. Προσοχή τα αποξηραμένα φρούτα να μην έχουν περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Μίξ με ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα.

Bigstock

Γιαούρτι με berries

Το γιαούρτι περιέχει πρωτεΐνες και προβιοτικά που ενισχύουν την υγεία του εντέρου. Σύμφωνα με το Medical News, το γιαούρτι σε συνδυασμό με τα berries είναι ένα σνακ που περιλαμβάνει πολλά θρεπτικά συστατικά, μειώνει την όρεξη, προάγει την απώλεια βάρους και ενισχύει τον μεταβολισμό.

Φέτες μήλων με βούτυρο ξηρών καρπών

Μία γλυκιά λιχουδιά πλούσια σε πρωτεΐνες και καλά λιπαρά. Μπορείτε να το φάτε στο σπίτι ή να το έχετε μαζί σας στο τάπερ. Και το καλύτερο; Μπορείτε να το φτιάξετε σε χρόνο dt και πανεύκολα.

Ρυζογκοφρέτα και τυρί cottage

To τυρί cottage έχει λίγες θερμίδες και λιπαρά και είναι ιδανικό σε δίαιτες χαμηλών λιπαρών. Συνδυάστε το με ρυζογκοφρέτα ολικής ή κανονική που έχει επίσης χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες.

Τοστ αβοκάντο με βραστό αυγό

Είναι ιδανικό όχι μόνο για πρωινό αλλά και για σνακ κάθε ώρα της ημέρας.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Obesity, τα άτομα που έβαλαν τα αυγά στην καθημερινή τους διατροφή παρουσίασαν 61% περισσότερο μειωμένο δείκτη μάζας σώματος, 65% περισσότερη απώλεια βάρους, 34% μεγαλύτερη μείωση στην περίμετρο της μέσης και 16% μεγαλύτερη μείωση στο ποσοστό σωματικού λίπους.

«Ένα σνακ με βραστό αυγό ψωμί ολικής άλεσης και αβοκάντο είναι η τέλεια ισορροπία υγιεινών λιπών και πρωτεΐνης», αναφέρει η Mitri.

Με πληροφορίες από eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved