Πώς θα πείσω το παδί μου να βουρτσίσει τα δόντια του;

Ενημερωθείτε σχετικά με τη στοματική υγεία των παιδιών και μάθετε πώς θα κάνετε το παιδί σας να βουρτσίζει τα δόντια του.

Πώς θα πείσω το παδί μου να βουρτσίσει τα δόντια του;
Bigstock

Γνωρίζατε ότι η τερηδόνα είναι η πιο κοινή χρόνια ασθένεια στα παιδιά; Τα καλά νέα είναι ότι μπορεί να προληφθεί πλήρως! Ο καλύτερος τρόπος είναι να βουρτσίζονται τα δόντια δύο φορές την ημέρα.

Η πλάκα είναι η λευκή κολλώδης μεμβράνη που σχηματίζεται πάνω από τα δόντια και είναι γεμάτη βακτήρια. Το βούρτσισμα των δοντιών αφαιρεί την πλάκα και τα βακτήρια διατηρώντας δόντια και ούλα υγιή! Είναι πολύ καλή ιδέα να εξοικειωθεί το μωρό σας με την οδοντόβουρτσά του μόλις εμφανιστούν τα πρώτα του δόντια γύρω στην ηλικία των 6 μηνών .

Το φθόριο στην οδοντόκρεμα βοηθά τα δόντια να γίνουν πιο δυνατά και πιο ανθεκτικά στην τερηδόνα.

Συνιστάται, ακόμη, τα νήπια να χρησιμοποιούν οδοντόκρεμα για ενήλικες, σε μέγεθος μπιζελιού ειδικά όταν είναι κάτω από 3 ετών.

Τα μικρά παιδιά δεν έχουν εξασκήσει καλά τον συντονισμό των χεριών με τα μάτια για να βουρτσίσουν το καλύτερο δυνατό, γι' αυτό είναι καλή ιδέα να τα βοηθάτε μέχρι την ηλικία των 7.

Δοκιμάστε μία από τις παρακάτω συμβουλές για να πείσετε τα παιδιά σας να βουρτσίσουν τα δόντια τους!

  • Βάλτε ένα τραγούδι για να κάνετε το βούρτσισμα διασκεδαστικό!
  • Κάντε το παιδί σας υπεύθυνο για το βούρτσισμα των δοντιών του αγαπημένου του λούτρινου παιχνιδιού δύο φορές την ημέρα!
  • Χρησιμοποιήστε χρονόμετρο.
  • Επιβραβεύστε τις καλές προσπάθειες βουρτσίσματος των δοντιών με ένα αυτοκόλλητο .
  • Κάντε το βούρτσισμα συνήθεια και μέρος της ρουτίνας του.

Πηγή: myfussyeater.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved