Τρόποι να αντιμετωπίσετε φυσικά τον βήχα του νηπίου

Τι να κάνετε για να ανακουφίσετε το παιδί από τον βήχα. 

Τρόποι να αντιμετωπίσετε φυσικά τον βήχα του νηπίου

Τρόποι να αντιμετωπίσετε τον βήζα του νηπίου φυσικά. 

Bigstock

Στις περισσότερες περιπτώσεις ο βήχας στη νηπιακή ηλικία προκαλείται από ιογενείς λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού ή από κοινά κρυολογήματα.

Ο βήχας που σχετίζεται με ένα κρυολόγημα ή αλλεργίες δεν είναι ανησυχητικός. Μπορεί να αντιμετωπιστεί με φυσικούς τρόπους, εάν, ωστόσο, η διάρκειά του ξεπεράσει τον έναν μήνα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ειδικό.

Πώς να αντιμετωπίσετε φυσικά τον βήχα του νηπίου

Μέλι. Το μέλι έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα συμπτώματα του βήχα στα παιδιά. Σε τρεις δοκιμαστικές μελέτες στις οποίες συμμετείχαν 568 παιδιά, το μέλι αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικό ακόμα και από φάρμακα που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για τον βήχα.

Σημαντική προϋπόθεση είναι το παιδί σας να είναι μεγαλύτερο του ενός έτους, διαφορετικά το μέλι είναι επικίνδυνο για βρεφικής αλλαντίαση, ένας είδος τροφικής δηλητηρίασης που μπορεί να προκαλέσει στα μωρά ακόμα και θάνατο. Επίσης, μην το παρακάνετε με την ποσότητα. Ένα κουταλάκι του γλυκού αρκεί.

Ζεστά υγρά. Εάν ειδικά το παιδί είναι άρρωστο και έχει πυρετό θα πρέπει να πίνει πολλά υγρά για να διατηρήσει τον οργανισμό του ενυδατωμένο. Τα ζεστά ροφήματα θα μαλακώσουν τον λαιμό του και θα μειώσουν τον βήχα. Δοκιμάστε αφεψήματα συνδυαστικέ με μέλι ή με μερικές σταγόνες λεμόνι.

Κάντε το παιδί συχνά και ζεστά ντουζ. Οι υδρατμοί θα μαλακώσουν τα ιγμόρεια και παράλληλα θα ανακουφίσουν το παιδί από τον βήχα.

Υγραντήρα. Για τον ίδιο λόγο με παραπάνω ίσως είναι καλό να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα στο σπίτι ή σε ένα δωμάτιο. Ο υγραντήρας προσθέτει υγρασία στον αέρα και μαλακώνει το όλο ρινικό σύστημα.

Πότε να συμβουλευτείτε τον γιατρό

Τα περισσότερα παιδιά αρρωσταίνουν περίπου 4 με 6 φορές τον χρόνο. Εάν υποψιάζεστε ότι ο βήχας του παιδιού έχει προκληθεί από ένα κοινό κρυολόγημα δεν υπάρχει λόγος να ανησυχήσετε.

Συμβουλευτείτε άμεσα τον γιατρό σας, εάν παρατηρήσετε τα παρακάτω:

  • Ο βήχας δεν σταματά και γίνεται πιο έντονος
  • Διαρκεί περισσότερο από 3 εβδομάδες
  • Το παιδί βήχει ενώ γυμνάζεται
  • Μαζί με τον βήχα παρατηρείτε και έναν συριγμό
  • Έχει επίμονο πόνο στο αυτί
  • Παρατηρείτε σημάδια αφυδάτωσης όπως τα σκουρόχρωμα ούρα

Με πληροφορίες από webmd.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved