Δίδυμα δοκίμασαν βάφλες για πρώτη φορά και ξετρελάθηκαν

Τα άδειασαν τα πιάτα τους οι δύο αδερφούλες.

Από τον έκτο μήνα κι έπειτα, οι στερεές τροφές εισάγονται στην βρεφική διατροφή και τα μωρά ανακαλύπτουν σταδιακά ολοένα και περισσότερες γεύσεις και υφές. Οι αντιδράσεις τους ποικίλουν ανάλογα με το φαγητό. Οι μικρούλες πάντως που πρωταγωνιστούν στο παραπάνω βίντεο δοκίμασαν για πρώτη φορά βάφλες με φράουλες και ξετρελάθηκαν. Η μαμά των κοριτσιών, Alicia, είχε κόψει τις βάφλες και τις φράουλες σε μικρά κομμάτια και τα δύο κορίτσια άδειασαν τα πιάτα τους αφού περιεργαζόντουσαν οπτικά και γευστικά τη κάθε μπουκιά.

Η Alicia έχει δημοσιεύσει πολλά ακόμα αντίστοιχα βίντεο με τις κόρες τους. Άλλα φαγητά που έχουν δοκιμάσει τα δύο κορίτσια; Τζατζίκι, noodles και hot dog, όλα βέβαια, φτιαγμένα με βάση την ηλικία τους.

4 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε όταν το μωρό ξεκινάει τις στερεές τροφές

Το μωρό μπορεί να είναι ιδιότροπο. Συχνά το μωρό αρνείται να δοκιμάσει, κλείνει τα στόμα του ή φτύνει το φαγητό. Πιθανόν να χρειαστεί χρόνος μέχρι να ανταποκριθεί πιο θετικά στις νέες τροφές.

Θα πρέπει να είστε επίμονοι. Στο μικρό σας δεν θα αρέσουν όλα όσα του δίνετε να φάει. Είναι πιθανό να πρέπει να δοκιμάσει το ίδιο φαγητό ξανά και ξανά, χωρίς πίεση.

Ξεκινήστε με μικρές μερίδες. Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά καθώς ετοιμάζετε το φαγητό ίσως θεωρήσετε τη μερίδα μικρή και προσθέσετε λίγη ποσότητα φαγητού παραπάνω.

Θα νομίζετε ότι πνίγεται. Πολλά μωρά παρότι το φαγητό είναι αλεσμένο, βγάζουν το φαγητό ή δίνουν την εντύπωση ότι πνίγονται. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μια φυσιολογική αντίδραση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved