Διδυμάκια δοκιμάζουν σούπα με noodles

Οι μικρούλες ξετρελάθηκαν και άδειασαν τα πιάτα τους. 

Μέχρι τον έκτο περίπου μήνα, τα μωρά τρέφονται αποκλειστικά με μητρικό ή ξένο γάλα. Έπειτα, οι στερεές τροφές εντάσσονται σταδιακά στη διατροφή τους και σιγά-σιγά τα παιδιά ανακαλύπτουν νέες γεύσεις και υφές.

Τα λαχανικά όπως το καρότο και η πατάτα, αλλά και κάποια κρέατα πχ τα πουλερικά, είναι από τις πρώτες τροφές που δοκιμάζουν. Οι μικρούλες που πρωταγωνιστούν στο παραπάνω βίντεο, όπως φαίνεται έχουν ήδη εξοικειωθεί με αρκετά φαγητά και για πρώτη φορά τώρα δοκιμάζουν σούπα με noodles.

Μαζί η μαμά τους, τους σερβίρει ψωμί με τυρί το οποίο και στην αρχή δείχνουν να προτιμούν. Όταν όμως, βάζουν τα χέρια τους μέσα στη σούπα και δοκιμάζουν τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τα noodles και τις μπουκίτσες γαλοπούλας, φαίνονται ξετρελαμένες.

4 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε όταν το μωρό ξεκινάει τις στερεές τροφές

Το μωρό μπορεί να είναι ιδιότροπο. Συχνά το μωρό αρνείται να δοκιμάσει, κλείνει τα στόμα του ή φτύνει το φαγητό. Πιθανόν να χρειαστεί χρόνος μέχρι να ανταποκριθεί πιο θετικά στις νέες τροφές.

Θα πρέπει να είστε επίμονοι. Στο μικρό σας δεν θα αρέσουν όλα όσα του δίνετε να φάει. Είναι πιθανό να πρέπει να δοκιμάσει το ίδιο φαγητό ξανά και ξανά, χωρίς πίεση.

Ξεκινήστε με μικρές μερίδες. Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά καθώς ετοιμάζετε το φαγητό ίσως θεωρήσετε τη μερίδα μικρή και προσθέσετε λίγη ποσότητα φαγητού παραπάνω.

Θα νομίζετε ότι πνίγεται. Πολλά μωρά παρότι το φαγητό είναι αλεσμένο, βγάζουν το φαγητό ή δίνουν την εντύπωση ότι πνίγονται. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι μια φυσιολογική αντίδραση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved