5+1 fun facts που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά σας για τις τηγανητές πατάτες

Οι τηγανιτές πατάτες πέρα από νόστιμες είναι και κάτοχοι παγκόσμιων ρεκόρ.

5+1 fun facts που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά σας για τις τηγανητές πατάτες

Είναι σχεδόν απίθανο να αντισταθεί κανείς στη γοητεία των τηγανητών πατατών - αλλά πόσες και πόσοι γνωρίζουν τα συναρπαστικά γεγονότα που τις καθιστούν ακόμα πιο ενδιαφέρουσες; Ας εξερευνήσουμε μαζί επτά από τα πιο συναρπαστικά πράγματα για τις τηγανητές πατάτες που σίγουρα θα ενθουσιάσουν τους μικρούς λάτρεις τους!

1. Η πιο μεγάλη μερίδα τηγανητές πατάτες σερβιρίστηκε στο Twin Oaks Farms στο Eagle του Idaho στις 20 Σεπτεμβρίου 2014. Ζύγιζε 1003 κιλά. Χρησιμοποιήθηκαν 570 κιλά ωμές πατάτες και 416 λίτρα πετρελαίου για να τηγανιστούν.

2. Η μακρύτερη τηγανητή πατάτα στον κόσμο είναι 87 εκατοστά, η οποία τηγανίστηκε στο Taffy's Hot Dog Stand στο Buffalo της Νέας Υόρκης από τον θαμώνα John Benbenek τον Ιούλιο του 2010.

3. Ο Τόμας Τζέφερσον λέγεται ότι ζήτησε από τον σεφ του Λευκού Οίκου, έναν Γάλλο, να του ετοιμάσει «πατάτες σερβιρισμένες με γαλλικό τρόπο» για δείπνο. Αυτές πιστεύεται ότι ήταν μερικές από τις πρώτες τηγανητές πατάτες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το έτος; 1802.

4. Οι Βέλγοι τρώνε περισσότερες τηγανητές πατάτες ανά κάτοικο από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

5. Ο Hugh Rutherford από το Oakland, CA, έθεσε ρεκόρ στις 25 Αυγούστου 2011, για την κατανάλωση μιας μεσαίου μεγέθους παραγγελίας πατάτας (από Burger King) σε ένα λεπτό και 46,40 δευτερόλεπτα διάρρηξης ρεκόρ. Το 2013 στο Αμβούργο της Γερμανίας, μια γυναίκα γνωστή μόνο ως Caroline E. έφαγε 20 τηγανητές πατάτες σε 2 λεπτά και 21,70 δευτερόλεπτα χωρίς να χρησιμοποιήσει τα χέρια της.

6. Ονομάζουμε τις πατάτες «πατάτες» από το εργαλείο που έμοιαζε με φτυάρι και που κάποτε χρησιμοποιούνταν για τη συγκομιδή τους με το χέρι .

Πηγή: tinybeans.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved