Επιστροφή στο σχολείο: Οι must αγορές που αξίζει να κάνεις τώρα για τον μικρό σου μαθητή

Το σχολείο επιστρέφει με… λίστα και τα απαραίτητα για τους μικρούς μαθητές δεν περιορίζονται μόνο στα τετράδια, τα μολύβια και τις γόμες που θα ζητήσουν οι δάσκαλοι και οι δασκάλες.

Επιστροφή στο σχολείο: Οι must αγορές που αξίζει να κάνεις τώρα για τον μικρό σου μαθητή

Εμείς οι μανούλες πρέπει να φροντίσουμε πολλά ακόμα πράγματα, με πρώτο και κύριο την υγεία των παιδιών μας: Θέλουμε να φροντίσουμε τον οργανισμό τους ώστε τίποτα να μην πειράξει ούτε… μια τρίχα από το κεφάλι τους – διότι γνωρίζουμε καλά πόσο ενοχλητική είναι η φαγούρα και τυχόν ερεθισμοί από τις ψείρες, που έρχονται κι αυτές, συνήθως, στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς.

Οι must αγορές του Σεπτεμβρίου

Η λίστα της μαμάς λοιπόν κάθε Σεπτέμβρη είναι… τεράστια. Μπορεί να ξεκινά από τα σχολικά, όμως καλύπτει τα πάντα: Ρούχα και παπούτσια, αξεσουάρ, το σχολικό lunch box, ό,τι χρειάζονται οι εξωσχολικές δραστηριότητες, αντισηπτικά και μαντηλάκια και βέβαια τα αντιφθειρικά προϊόντα που γνωρίζουμε καλά και εμπιστευόμαστε.

Εξετάζοντας αναλυτικά τη λίστα της μαμάς, όμως, είναι απαραίτητο να αναγνωρίσουμε προτεραιότητες – δεν είναι δυνατόν να αγοράσουμε μέσα σε μερικές ημέρες ό,τι είναι πιθανόν να χρειαστούμε όλο τον χρόνο! Καθώς ξεκινά η σεζόν, καλό είναι να φροντίσουμε το μικρό μας να έχει παπούτσια που κάνουν σωστά στο ποδαράκι του που ακόμα αναπτύσσεται. Επίσης, σημαντικό είναι να έχουμε προμηθευτεί κατάλληλα δοχεία για το φαγητό του, ώστε να είμαστε σίγουρες πως το υγιεινό δεκατιανό και μεσημεριανό που ετοιμάζουμε για το ολοήμερο είναι τοποθετημένα σε κατάλληλα σκεύη. Θα πρέπει επίσης να φροντίσουμε να καλύψουμε τη σχολική λίστα και να προμηθευτούμε τα πάντα εγκαίρως, ώστε να έχει ο μαθητής ή η μαθήτριά μας όλα τα εφόδια που χρειάζεται για το σχολείο του.

freziderm-antifthirika.jpg

Η ρουτίνα των παιδιών αλλάζει επίσης κάθε Σεπτέμβρη, καθώς, συνήθως, κάνουν το μπάνιο τους συγκεκριμένη ώρα, ενώ από τη φροντίδα τους δεν λείπουν τα προϊόντα styling FREZYDERM SENSITIVE KIDS: Είτε το SENSITIVE KIDS STYLING GEL, για αγοράκια που, χαρίζει δυνατό κράτημα ενώ παράλληλα φροντίζει την τρίχα, είτε το SENSITIVE KIDS MAGIC SPRAY, τη λοσιόν που ξεμπερδεύει τα μαλλιά χωρίς να τα βαραίνει, με μαλακτικούς παράγοντες που ενυδατώνουν την τρίχα σε βάθος και ενισχύουν την ελαστικότητα, διευκολύνοντας το χτένισμα – ενώ διαθέτει και ένα υπέροχο άρωμα!

sensitive kids - 1

Πρόληψη και αντιμετώπιση για τον πιο ανεπιθύμητο επισκέπτη

Μαζί με όλα αυτά όμως, όπως κάθε μαμά με σχολική εμπειρία γνωρίζει, έρχονται και οι ψείρες – οι απρόσκλητοι και ανεπιθύμητοι επισκέπτες που φαίνεται πως προτιμούν ιδιαιτέρως την αρχή της σχολικής χρονιάς για να… βολτάρουν στα παιδικά κεφαλάκια.

Μπορούμε όμως να προετοιμαστούμε κατάλληλα ώστε αν και όταν εμφανιστούν να τις… «ξαποστείλουμε» με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο: Με δύο ειδικά σχεδιασμένα αντιφθειρικά προϊόντα για παιδιά, δερματολογικά ελεγμένα, από τη FREZYDERM, που μεριμνά για τα ξέγνοιαστα κεφάλια των παιδιών!

Ο συχνός έλεγχος του τριχωτού της κεφαλής των παιδιών μας θα μας βοηθήσει να προλάβουμε την εμφάνιση ψείρας σε αρχικά στάδια, ενώ η κίνηση που πρέπει να μας προβληματίσει είναι το χεράκι που ξύνει το κεφάλι συχνά – πυκνά. Εφόσον πράγματι εντοπίσουμε ψείρες στο κεφάλι του παιδιού, εφαρμόζουμε άμεσα την αγωγή της FREZYDERM με το Lice Free Set*, με σύστημα που περιλαμβάνει εξειδικευμένο σαμπουάν, δραστική λοσιόν και ειδική χτένα και συνιστά μία ειδική αγωγή για την εξάλειψη των ψειρών. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως περιέχει δραστικά συστατικά φυτικής προέλευσης και δεν περιέχει τοξικά βιοκτόνα, και χρησιμοποιείται ως εξής:

Στάδιο 1: Ψεκάζουμε την λοσιόν στα μαλλιά, ιδιαίτερα κοντά στις ρίζες, αποφεύγοντας την περιοχή του προσώπου. Κάνουμε ελαφρύ μασάζ και αφήνουμε να δράσει περίπου 30-40 λεπτά. Στη συνέχεια χτενίζουμε προσεκτικά με την ειδική χτένα. Απομακρύνουμε τα ζωύφια, τις κόνιδες και καθαρίζουμε προσεκτικά την χτένα.

Στάδιο 2: Λουζόμαστε κανονικά και αφήνουμε το σαμπουάν να δράσει για 3 λεπτά. Ξεπλένουμε προσεκτικά.

Είναι σημαντικό επίσης να επαναλάβουμε τη διαδικασία καθημερινά επί 4-5 συνεχείς ημέρες. Συνιστάται να γίνεται έλεγχος του τριχωτού της κεφαλής και επανάληψη της θεραπείας την 7η, 10η και 14η ημέρα, για την αποφυγή της εκκόλαψης των αυγών που πιθανόν να έχουν παραμείνει.

freziderm-pseires.jpg

Από εκεί και πέρα, χρησιμοποιούμε καθημερινά την προληπτική άοσμη αντιφθειρική λοσιόν ενισχυμένης δράσης Lice Rep Extreme Spray** που χαρίζει στα μαλλιά απαλότητα και λάμψη, χωρίς να τα λαδώνει. Ψεκάζουμε τη λοσιόν στα μαλλάκια του παιδιού, κάθε πρωί πριν το σχολείο.

Η σχολική χρονιά αρχίζει και η μανούλα εξοπλίζεται, ώστε να είναι πανέτοιμη να αντιμετωπίσει ό,τι κι αν προκύψει!

Untitled.jpg

*Ιατροτεχνολογικό προϊόν. Να διαβάζετε πάντα την ετικέτα και τις πληροφορίες για το προϊόν πριν από τη χρήση. Συμβουλευθείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

**Χρησιμοποιείτε το Lice Rep Extreme Spay με ασφαλή τρόπο. Να διαβάζετε πάντα την ετικέτα και τις πληροφορίες για το προϊόν πριν από τη χρήση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved