Φωτογράφος απαθανατίζει τις γκριμάτσες των νεογέννητων

Οι φωτογραφίες της Έβελιν αποτυπώνουν τις πρώτες στιγμές με το μωρό.

Φωτογράφος απαθανατίζει τις γκριμάτσες των νεογέννητων

Φωτογραφίες νεογέννητων από τη φωτογράφο Έβελιν.

Instagram / fotografie_eweliny

Η Έβελιν είναι επαγγελματίας φωτογράφος νεογέννητων με πολλά χρόνια εμπειρίες και ένα πλούσιο portfolio. Μία γεύση μπορεί να πάρει κανείς στο προφίλ της στο Instagram. Οι δημοσιεύσεις της ξεπερνούν τις 1.100 και όλες αποτυπώνουν στιγμιότυπα με το νέο μέλος της οικογένειας, είτε στο σπίτι, είτε στο μαιευτήριο.

https://www.instagram.com/p/CqlXF6cIELZ/

Η φωτογράφος ασχολήθηκε με τη φωτογράφιση νεογέννητων μετά τη γέννηση των δύο της παιδιών. Όπως λέει οι γιοι της είναι η κινητήριος δύναμή της, η έμπνευσή της και ο λόγος που αποφάσισε να κάνει επάγγελμα τη φωτογραφία.

Οι φωτογραφίες της Έβελιν είναι ιδιαίτερες και αυτό που τις κάνει να ξεχωρίζουν είναι ότι μοιάζουν να είναι τραβηγμένες αυθόρμητα και εστιάζουν στα συναισθήματα και τις εκφράσεις των νέων μωρών. Η φωτογράφος δεν χρησιμοποιεί ιδιαίτερα σκηνικά, props ή ρούχα ακριβώς για να εστιάζεται όλη η προσοχή στο μωρό και στους γονείς.

Οι εκφράσεις των νεογέννητων

Σε πολλές από τις φωτογραφίες της η Έβελιν έχει καταφέρει και έχει απαθανατίσει τις εκφράσεις των νεογέννητων. Στιγμιότυπα απολαυστικά που οι γονείς θα κρατούν ζωντανά μέσα από τις φωτογραφίες για μία ζωή.

Παρακάτω ένα μωράκι που χασμουριέται.

https://www.instagram.com/p/Cs0LUwOIhiK/

Εδώ δύο αδερφάκια αγκαλιά στο κρεβάτι.

https://www.instagram.com/p/CsHN1zboLxA/

Μωράκι κοιμάται στην αγκαλιά της μαμάς του και χαμογελά γλυκά.

https://www.instagram.com/p/Cp3BqMHIVdA/

Μωρό χαλαρώνει και απολαμβάνει τη δερματική επαφή με τον μπαμπά του.

https://www.instagram.com/p/CjgJbF1sTQ0/

Νεογέννητο έχει μόλις πιει το γάλα του

https://www.instagram.com/p/CsrOz0voRLp/

Τι δείχνουν οι εκφράσεις του μωρού;

Οι εκφράσεις του μωρού αλλάζουν πολλές φορές μέσα στη μέρα και αναδεικνύουν τη συναισθηματική κατάσταση του βρέφους. Οι εκφράσεις και το κλάμα είναι ο μοναδικός τρόπος για να επικοινωνήσει τις ανάγκες του. Το χαμόγελο μετά τον τέταρτο μήνα, παύει να είναι μόνο αποτέλεσμα της σύσπασης των μυών του και γίνεται πιο επιλεκτικό κυρίως προς τα πρόσωπα που αναγνωρίζει, δείχνοντας έτσι τη χαρά και την ικανοποίηση. Αντίστοιχα, το ξαφνικό κλάμα που συνοδεύεται με ένα τύπου γρύλισμα, υποδηλώνει την δυσφορία και την ενόχλησή του, ενώ τα ανοιχτά, γουρλωμένα μάτια δείχνουν ότι το βρέφος είναι φοβισμένο με κάτι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved