Υπέροχες φωτογραφίες μωρών ντυμένα λαγουδάκια

Γονείς έντυσαν τα μωρά τους λαγουδάκια και τα φωτογράφισαν.

Υπέροχες φωτογραφίες μωρών ντυμένα λαγουδάκια

Νεογέννητο μωράκι ντυμένο λαγουδάκι

Ιnstagram @ teresasuszko

Το Πάσχα εκτός από τα σοκολατένια αυγά εξίσου δημοφιλή είναι και τα λαγουδάκια σε πάσης φύσεως διακοσμητικό και όχι μόνο.

Το λαγουδάκι του Πάσχα

Το λαγουδάκι του Πάσχα είναι φολκλορική φιγούρα και ταυτόχρονα σύμβολο της άνοιξης σε πολλές βόρειες ευρωπαϊκές χώρες. Απεικονίζεται σαν λαγός που φορά ρούχα και κρατά πασχαλινά αυγά. Η ρίζες του βρίσκονται στην Λουθηρανή Γερμανία όπου κατά το έθιμο είχε το ρόλο του δικαστή και αξιολογούσε την συμπεριφορά των μικρών παιδιών και την αρχή των εορτών του Πάσχα.

Εκτός από τα αυγά, συχνά κρατούσε καραμέλες και έφερνε παιχνίδια στα σπίτια των μικρών παιδιών. Όπως διαβάζουμε στο wikipedia.org ο λαγός πριν το Πάσχα βάφει τα αυγά του κόκκινα και τα κρύβει στους κήπους ώστε τα παιδιά το πρωί της Λαμπρής παίζοντας να τα ψάξουν και να τα βρουν. Το έθιμο αυτό έχει ρίζες στην Λουθηρανή Γερμανία όπως το κατέγραψε ο Γερμανός γιατρός Γκέοργκ Φρανκ φον Φράνκεναου το 1678 στο βιβλίο του "de ovis paschalibus" (περί πασχαλινών αυγών).

https://www.instagram.com/p/CqzF2PrtWLF

Μωράκια ντυμένα λαγουδάκια

Από τις πασχαλινές φωτογραφίες μωρών που ξεχωρίζουν είναι αυτές που είναι ντυμένα λαγουδάκια. Εμείς βρήκαμε τα πιο γλυκά πασχαλινά μωρά λαγουδάκια και σας τα παρουσιάζουμε:

https://www.instagram.com/p/CqlZSx7N8t7
https://www.instagram.com/p/Cnb2ulPtkgR
https://www.instagram.com/p/CceKPg3ualJ
https://www.instagram.com/p/Ccal5vesjha
https://www.instagram.com/p/CNMbpRInVK-
https://www.instagram.com/p/B-49BZZljuY
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved