Οι απολαυστικές γκριμάτσες των νεογέννητων μέσα από φωτογραφίες

Μωρά ποζάρουν στον φωτογραφικό φακό της Eweliny.

Οι απολαυστικές γκριμάτσες των νεογέννητων μέσα από φωτογραφίες
Instagram / fotografie_eweliny

Η Eweliny είναι επαγγελματίας φωτογράφος νεογέννητων και το προφίλ της στο Instagram είναι ένα πλούσιο portfolio με φωτογραφίες μωρών και νέων γονιών. Κοινό χαρακτηριστικό όλων; Το ύφος και η αισθητική. Οι φωτογραφίες μοιάζουν να είναι τραβηγμένες αυθόρμητα και σε όλες κυριαρχούν τα γήινα χρώματα.

https://www.instagram.com/p/CgH_Nmysx0_

Ένα ιδιαίτερο project είναι το Project 48 το οποίο περιλαμβάνει φωτογραφίες νεογέννητων στο μαιευτήριο. Η Eweliny απαθανατίζει τις πρώτες στιγμές με το μωρό αυστηρά 48 ώρες μετά τον τοκετό.

https://www.instagram.com/p/CeWlhwksxHJ

Οι περισσότερες, ωστόσο, φωτογραφίες της είναι τραβηγμένες στα σπίτια των οικογενειών. Τα μωρά ποζάρουν στον φακό στα χέρια των γονιών τους ή ξαπλωμένες στις κούνιες και το κρεβάτι.

Μωρά κάνουν γκριμάτσες και ο φωτογραφικός φακός τα απαθανατίζει

Από τα πιο ιδιαίτερα στιγμιότυπα που μπορεί να δει κανείς στο προφίλ της Eweliny είναι αυτά με μωράκια που κάνουν γκριμάτσες. Νεογέννητα χαμογελούν στον φακό, χασμουριούνται, γελάνε.

Στην gallery που ακολουθεί μερικές από τις αγαπημένες μας.

Τι σημαίνουν οι γκριμάτσες και οι κινήσεις του μωρού;

Οι γκριμάτσες, οι διάφορες κινήσεις και το κλάμα είναι ο μόνος τρόπος για να επικοινωνήσει το μωρό με τους γύρω του και να εκφράσει τις ανάγκες του και όλα όσα νιώθει. Αυτά υποδηλώνουν συναισθήματα όπως τη λύπη, τη χαρά, την ένταση, την ανυπομονησία ή τη δυσαρέσκειά τους. Για παράδειγμα, όταν το μωρό γυρίζει το κεφάλι του προς μία κατεύθυνση και ανοιγοκλείνει το στόμα, είναι μία ενστικτώδης κίνηση που κάνει όταν ψάχνει φαγητό, όταν τεντώνει την πλάτη του προς τα πίσω σημαίνει ότι νιώθει δυσφορία, ενώ το τρίψιμο των ματιών υποδηλώνει κούραση και νύστα.

Δεν είναι, ωστόσο, όλες οι κινήσεις και οι γκριμάτσες του μωρού εκούσιες. Τα μωρά γεννιούνται με συγκεκριμένα αντανακλαστικά και ακόμα και το χαμόγελο τους πρώτους μήνες θεωρείται αντανακλαστικό. Από τον δεύτερο μήνα γίνεται πιο συνειδητό, έχει μεγαλύτερη διάρκεια, ενώ από τον πέμπτο μήνα γίνεται ακόμα πιο «αληθινό» και επιλεκτικό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved