Οκτώ αντικείμενα που τα μωρά βρίσκουν ελκυστικά είναι όμως επικίνδυνα για παιχνίδι

Ποια αντικείμενα μέσα στο σπίτι θα πρέπει να κρατάτε μακριά από τα μικρά παιδιά.

 

Οκτώ αντικείμενα που τα μωρά βρίσκουν ελκυστικά είναι όμως επικίνδυνα για παιχνίδι
bigstockphoto.com

Τα μωρά και τα νήπια διασκεδάζουν με πολλά και απλά πράγματα.

Μπορεί να επικεντρωθούν σε ένα παιχνίδι για μεγάλο χρονικό διάστημα ή να χάσουν το ενδιαφέρον τους μέσα σε λίγα λεπτά.

Και τότε ξεκινά η …εξερεύνηση στο σπίτι. Κάθε τι που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον τους και βρίσκεται στο οπτικό τους πεδίο, θέλουν να το πιάσουν, να το επεξεργαστούν, να το βάλουν στο στόμα.

Η λίστα με τα αντικείμενα που μπορούν να αποδειχτούν επικίνδυνα για να μικρά παιδιά είναι μεγάλη. Εμείς σας παρουσιάσουμε τα οκτώ πιο συνηθισμένα ( αντικείμενα) που υπάρχουν σε κάθε σπίτι και μόνο ακίνδυνα δεν είναι…

paidi kai paixnidi

Θερμόμετρο

Μερικά παιδιά λατρεύουν να κρατούν αντικείμενα που τα χρησιμοποιούν οι γονείς τους . Ένα από αυτά είναι το θερμόμετρο. Ορισμένα έχουν εφέ που αναβοσβήνουν και ηχητικά σήματα που είναι ακαταμάχητα για την περιέργειά τους.

Όμως, οτιδήποτε περιέχει μπαταρίες σε μέγεθος κουμπιού είναι άκρως επικίνδυνα για τα παιδιά καθώς μπορούν να τις βάλουν στο στόμα τους με κίνδυνο να τις καταπιούν.
Επομένως, φυλάξτε το θερμόμετρο σε συρτάρια ή ντουλάπια που δεν έχουν πρόσβαση τα παιδιά.

Τηλεχειριστήριο

Τα περισσότερα τηλεχειριστήρια λειτουργούν επίσης με μικρές μπαταρίες λιθίου και δεν είναι ασφαλή για τους ίδιους λόγους που ισχύει για το θερμόμετρο. Επίσης, ορισμένα τηλεχειριστήρια έχουν μικρά εξαρτήματα και κουμπιά που μπορεί να αποσπαστούν ή να σπάσουν με αυξημένο τον κίνδυνο κατάποσης.
Φροντίστε να έχετε το τηλεχειριστήριο τυλιγμένο με μια μεμβράνη ή να μην έχει πρόσβαση σε αυτό το μωρό αν δεν είστε παρόντες.

Κλειδιά

Τα κλειδιά είναι κατασκευασμένα από ορείχαλκο και περιέχουν μικρή ποσότητα μολύβδου. Αν και η ποσότητα του μολύβδου μπορεί να μην είναι αρκετά υψηλή για να προκαλέσει μόλυνση στο μωρό, μπορεί να τραυματιστεί στο πρόσωπο ή σε άλλο σημείο του σώματός του. Η καλύτερη λύση είναι να προμηθευτείτε τα παιδικά κλειδιά που είναι κατάλληλα και για το στόμα.

Μπουκαλάκια με χάπια

Ο κίνδυνος να καταπιεί κατά λάθος ένα χάπι ή πολλά χάπια το μωρό σας αν τα έχετε ξεχασμένα σε συρτάρια που ανοίγουν εύκολα, είναι υψηλός. Αν και τα περισσότερα δοχεία χαπιών είναι κατασκευασμένα για να είναι ασφαλή για τα παιδιά, δεν είναι λίγα που βρίσκουν τρόπο να τα ανοίξουν. Επομένως, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή το πού αφήνετε κάθε λογής φάρμακα.

paixnidi kai paidi1

Καλαμάκια

Ένα καλαμάκι (ειδικά τα σκληρά πλαστικά ή μεταλλικά) μπορεί να προκαλέσουν εκδορές στο εσωτερικό του λαιμού του παιδιού. Μερικοί τραυματισμοί μπορεί να είναι αρκετά σοβαροί, ειδικά αν το έχει στο στόμα και τρέχει χωρίς να προσέχει.

Κρέμες

Σε αυτή την ηλικία, τα παιδιά βάζουν σχεδόν τα πάντα πρώτα στο στόμα. Μπορεί να πιπιλίσουν και να μασήσουν το σωληνάριο και μέχρι να το καταλάβετε, να έχουν καταπιεί μεγάλη ποσότητα από το περιεχόμενο, κάτι που μπορεί να είναι επικίνδυνο. Το καπάκι του σωλήνα μπορεί επίσης να ενέχει κίνδυνο πνιγμού εάν ξεβιδωθεί κατά λάθος.
Απαιτείται λοιπόν ιδιαίτερη προσοχή από πλευράς σας όταν είστε με το μωρό και χρησιμοποιείτε κρέμες φροντίδας του μωρού.

Νομίσματα

Τα νομίσματα αποτελούν κίνδυνο πνιγμού, ο οποίος μπορεί γρήγορα να οδηγήσει σε απόφραξη και παρεμβολή στον αεραγωγό των παιδιών.Σκεφτείτε να αγοράσετε έναν έξυπνο παιδικό κουμπαρά που μπορεί να σας βοηθήσει να διδάξετε στο παιδί σας πώς να ταξινομεί τα νομίσματα χωρίς κίνδυνο.

epikindina adikeimena sto spiti

Παιχνίδια με μικρά αποσπώμενα κομμάτια

Τα μικρά αντικείμενα μπορεί να προκαλέσουν πνιγμό στα παιδιά σε περίπτωση κατάποσης, ειδικά σε βρέφη και νήπια. Επίσης, αρκετά από αυτά είναι τόσο μικρά που μπορούν να χωρέσουν στα αυτιά ή ακόμα και στη μύτη.

Επιλέξτε παιχνίδια που είναι κατάλληλα για την ηλικία του παιδιού σας. Αν υπάρχει μεγαλύτερο παιδί στο σπίτι, μην αφήνετε χωρίς επίβλεψη το μωρό όταν παίζει.

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved