Γιατί το νήπιό μου αναβάλλει συνέχεια την ώρα του ύπνου

Η συμβουλή μιας ειδικού που θα σας βοηθήσει με τους «αγώνες» που κάνετε για να βάλετε το παιδί σας για ύπνο.

Γιατί το νήπιό μου αναβάλλει συνέχεια την ώρα του ύπνου
Bigstock

Υπάρχει ένα meme, αυτή την στιγμή, που κάνει το γύρο του ίντερνετ όπου ο Jimmy Fallon, ο πασίγνωστος παρουσιαστής της αμερικανικής εκπομπής The Tonight Show προσπαθεί να τραγουδήσει το «Don't Stop Believin» της μπάντας Journey, αλλά ο καλεσμένος του Will Ferrell του κάνει ασταμάτητα ερωτήσεις σχετικά με τους στίχους. Αυτό το παλιό σκετς συγκρίνεται με την κατάσταση που επικρατεί όταν ένας γονιός προσπαθεί να βάλει το παιδί του για ύπνο. Είναι ξεκαρδιστικό γιατί είναι αληθινό.

https://www.instagram.com/reel/C4JRQroh-qJ/

Η δρ. Becky Kennedy, κλινική ψυχολόγος, μαμά τριών παιδιών και ιδρύτρια της εκπαιδευτικής πλατφόρμας για γονείς «Good Inside» λέει : « Τα παιδιά αναβάλλουν την ώρα του ύπνου όχι γιατί θέλουν να σας δυσκολέψουν αλλά γιατί αγχώνονται για τον επερχόμενο χωρισμό από εσάς.»

Συνεχίζει: «Την νύχτα , ο αποχωρισμός είναι μια δύσκολη υπόθεση. Εάν ένα παιδί συνεχίζει να κάνει απανωτές ερωτήσεις, ενδιαφέρεται να περάσει χρόνο μαζί σας, παρά για την απάντηση που θα δώσετε.»

Η δρ. Becky Kennedy μοιράζεται ένα χρήσιμο tip που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επόμενη φορά που το παιδί σας δυσκολεύεται την ώρα του ύπνου : «Αντί να απαντάτε ξανά και ξανά και να καταλήγετε να εκνευρίζεστε, πάρτε μια ανάσα , κάντε μια παύση και πείτε το εξής : «Περίμενε ένα δευτερόλεπτο, θέλω απλώς να σου δώσω μια πολύ μεγάλη αγκαλιά .».

Συνεχίζει επισημαίνοντας: «Σας υπόσχομαι ότι οι ερωτήσεις μειωθούν αφού καλύπτετε την πραγματική τους ανάγκη- την ανάγκη για σύνδεση

Φυσικά, οι δυσκολίες ύπνου δεν ξεκινούν και δεν τελειώνουν με το παιδί σας να κάνει ερωτήσεις ενώ εσείς προσπαθείτε να το βάλετε για ύπνο. Οι ρουτίνες πριν τον ύπνο μπορεί να είναι δύσκολες όταν είστε κουρασμένη. Η αλλαγή του τρόπου με τον οποίο ζητάτε από το παιδί σας να ολοκληρώσει μια «εργασία» μπορεί να κάνει θαύματα.

Το να είστε προετοιμασμένη, δραστήρια και αφοσιωμένη θα βοηθήσει εκείνη την δύσκολη ώρα - του ύπνου - να συμβεί πιο ομαλά.

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved