Το μυστικό για να μεγαλώσετε χαρούμενα και επιτυχημένα παιδιά

Ως γονείς, ο νούμερο ένα στόχος είναι να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας είναι ασφαλή, χαρούμενα και υγιή και είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται.

Το μυστικό για να μεγαλώσετε χαρούμενα και επιτυχημένα παιδιά
Bigstock

Ο παιδίατρος αλλά και τικ-τόκερ @tiktokkiddoc σε ένα από τα πιο viral βίντεό του αναφέρεται σε μια γνωστή 75χρονη μελέτη του Χάρβαρντ η οποία βρήκε έναν εκπληκτικό τρόπο για να μεγαλώνουν τα παιδιά με ενσυναίσθηση και να θέτουν ως στόχο την προσωπική και επαγγελματική επιτυχία .

Το μυστικό είναι:


Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να κάνουν δουλειές στο σπίτι!

«Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αν εφαρμόσετε αυτό το μικρό πράγμα στη ζωή του παιδιού σας, είναι πιο πιθανό να είναι ευτυχισμένο ως ενήλικας, να έχει περισσότερη ενσυναίσθηση προς τους άλλους ανθρώπους και να είναι πιο επιτυχημένος στην καριέρα του», αναφέρει ο παιδίατρος και πατέρας 5 παιδιών. Συνεχίζει λέγοντας: «Στην πραγματικότητα, μια διαφορετική 20ετής μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα διαπίστωσε ότι αυτή η απλή αλλαγή ήταν ο καλύτερος προγνωστικός παράγοντας της συνολικής επιτυχίας των ενηλίκων, ειδικά αν ξεκίνησε σε μικρότερη ηλικία».

Ο δρ. Williams εξηγεί γιατί : «Το να βάζετε τα παιδιά σας να κάνουν δουλειές δίνει μια αίσθηση αυτοεκτίμησης και τα βοηθά να συνειδητοποιήσουν ότι συμβάλλουν σε ένα μεγαλύτερο οικοσύστημα. Γίνονται πιο ανιδιοτελή, πιο πρόθυμα και ικανά να δουν τις ανάγκες των άλλων ανθρώπων γύρω τους». Σημείωσε επίσης πως : « Αυτές οι μικροδουλειές ενισχύουν τους οικογενειακούς δεσμούς με αδέρφια και γονείς και βοηθούν να υιοθετήσει μια καλύτερη εργασιακή ηθική, η οποία αργότερα μεταφράζεται αρκετά καλά σε σχολική και επαγγελματική επιτυχία».

Φυσικά, αυτό είναι κάτι για το οποίο προσπαθεί κάθε γονιός, αλλά είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις. Ίσως αυτός είναι ο λόγος που μόνο ένα μικρό ποσοστό γονιών το εφαρμόζει στην πραγματικότητα.

«Το πρόβλημα είναι ότι, σε μια έρευνα 1.000 γονέων, διαπίστωσαν ότι μόνο το 28% από παρότρυνε τακτικά τα παιδιά να αναλάβουν κάποια μικρή αγγαρεία» επεσήμανε ο παιδίατρος. Εάν έχετε ένα παιδί που μισεί ή ακόμα και αρνείται να κάνει δουλειές , υπάρχουν διάφορες τεχνικές που μπορείτε να δοκιμάσετε για να το δεσμεύσετε περισσότερο, συμπεριλαμβανομένου του να κάνετε δουλειές μαζί.

Εάν είστε έτοιμοι να δώσετε στα παιδιά σας δουλειές , αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε (ή ποιες είναι οι κατάλληλες για την ηλικία τους εργασίες ), μπορείτε να ξεκινήσετε με «διασκεδαστικά» πράγματα όπως ταΐζοντας τον σκύλο ή την γάτα, ποτίζοντας τα φυτά στο μπαλκόνι αλλα και να ξεσκονίσετε παρέα.

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved