Απλοί τρόποι να δείχνετε στα παιδιά την αγάπη σας καθημερινά

  • 14 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης
  • Επτά τρόποι να δείχνετε στα παιδιά την αγάπη σας
Απλοί τρόποι να δείχνετε στα παιδιά την αγάπη σας καθημερινά

Από τα πιο σπουδαία δώρα που μπορεί να δώσει ένας γονιός στο παιδί του είναι η ασφάλεια, η αποδοχή και φυσικά η αγάπη. Τα μοναδικό αυτό συναίσθημα που ξορκίζει κάθε κακό, έχει σήμερα την τιμητική του.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Δεκεμβρίου και η σημερινή ημέρα είναι η αφορμή να αναρωτηθούμε: «Δείχνουμε στα παιδιά την αγάπη μας όσο θα έπρεπε;». Γιατί ναι, η αγάπη ενός γονιού για το παιδί του είναι αδιαμφισβήτητη και για εμάς τους μεγάλους δεδομένη, όχι όμως και για τα παιδιά.

«Η αγάπη και η ασφάλεια κάνει τα παιδιά να νιώθουν ξέγνοιαστα από προβλήματα ενηλίκων και τους δίνουν την ελευθερία να είναι απλώς παιδιά» αναφέρει η ψυχοθεραπεύτρια Amy Morin και συμπληρώνει «όταν τα παιδιά νιώθουν ασφάλεια και αγάπη, έχουν την ελευθερία να εστιάσουν και σε άλλα πράγματα, όπως η εκμάθηση και η δημιουργικότητα».

Υπάρχουν απλοί τρόποι να δείξουμε στα παιδιά την αγάπη μας καθημερινά. Ας δούμε μερικούς από αυτούς.

Ακούστε τι έχει να σας πει

Το παιδί θέλει να νιώθει ότι είναι σημαντικό για εσάς και ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι δίνοντάς του προσοχή και χρόνο για να εκφράσει τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις ανησυχίες του.

Κάντε πράγματα μαζί

Δεν είναι ανάγκη κάθε τι που κάνετε να έχει και έναν σκοπό όπως την εκμάθηση ή την δημιουργία. Πώς φροντίστε να περνάτε χρόνο μαζί, ακόμα και εάν αυτό σημαίνει ότι θα παίξετε ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι, ότι θα δείτε μία ταινία ή ότι απλώς θα κάνετε αγκαλιές και χουχουλιάσματα στον καναπέ.

pagkosmia imera agapis

Πηγή φωτογραφίας: unsplash.com / Mathilde Langevin

Αγκαλιάστε το περισσότερο

Το να πείτε «σε αγαπάω» στο παιδί είναι βέβαια σημαντικό και αναγκαίο, όμως μην υποτιμάτε την δύναμη της σωματικής επαφής η οποία ενισχύει το δέσιμο γονιού και παιδιού σε κάθε ηλικία.

Μην ξεχνάτε τις μικρές χειρονομίες

Οι πράξεις κάποιες φορές εκφράζουν καλύτερα την τρυφερότητα και την αγάπη από τα λόγια. Αφήστε ένα σημείωμα στο κολατσιό του παιδιού, δώστε του ένα φιλί σε ανύποπτο χρόνο, επαινέστε το για τι καλές τους πράξεις και κάντε ο,τι άλλο σκεφτείτε για να δείξετε έμπρακτα την αγάπη του.

Πείτε ευχαριστώ για πράγματα που κάνουν μέσα στην καθημερινότητα

Η αγάπη πηγαίνει μαζί με την εκτίμηση και τον σεβασμό.

Κρεμάστε τις ζωγραφιές τους σε διάφορα σημεία του σπιτιού

Μία κίνηση τόσο απλή που θα κάνει όμως το μικρό σας να νιώσει υπερήφανο για τις δημιουργίες του. Αγάπη άλλωστε σημαίνει και αναγνώριση και θαυμασμός.

Ξυπνήστε τα με ένα μεγάλο φιλί

Ο καλύτερος τρόπος για να ξυπνήσετε το παιδί σας θα είναι σίγουρα αυτός και το πρωινό ξύπνημα θα γίνει λιγάκι πιο εύκολο.

Πηγή: parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved