Παιδικά παιχνίδια: Πόσο συχνά πρέπει να πλένονται;

Αφήνουμε το μωρό να παίζει με παιχνίδια που έχουν πέσει κάτω ή πρέπει πρώτα να τα πλένουμε;

Παιδικά παιχνίδια: Πόσο συχνά πρέπει να πλένονται;

Τι γίνεται όταν το μωρό βάζει τα παιχνίδια στο στόμα, στη συνέχεια τα παρατάει στο πάτωμα και τα ξαναχρησιμοποιεί; Κάθε πότε πρέπει να πλένονται ή να καθαρίζονται; Υπάρχει λόγος οι γονείς να είναι ιδιαίτερα σχολαστικοί;

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τακτικό καθαρισμό, αν δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας», υποστηρίζει ο Δρ Daniel Ganjian, παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας -Πρόνοιας στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια. «Για να μειώσετε τον κίνδυνο μολυσματικών ιών και βακτηρίων, τα παιχνίδια πρέπει να καθαρίζονται αν είναι εμφανώς λερωμένα, εάν έχει παίξει με αυτά παιδί που είναι άρρωστο ή αν τα έχει γλείψει κατοικίδιο ζώο», εξηγεί ο κ. Ganjian.

Πώς να καθαρίζετε τα παιχνίδια

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά τα παιχνίδια να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται κυρίως για το φόβο των μικροβίων και των βακτηρίων. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από σαπούνι και νερό, ένα απολυμαντικό όπως η αμμωνία ή ένα φυσικό καθαριστικό, όπως μαγειρική σόδα ή ξύδι θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό τους.

Υπάρχει όμως και μία εξαίρεση κατά τον Δρ.Danilel Ganjian, η οποία αφορά τις αλλεργίες. Αν το μωρό φτερνίζεται ή έχει δερματικά εξανθήματα, ως αποτέλεσμα των αλλεργιών , τότε τα παιχνίδια και ιδιαίτερα τα χνουδωτά ή τα υφασμάτινα, θα πρέπει να πλένονται κάθε μία ή δύο εβδομάδες για να αποφευχθεί η συσσώρευση σκόνης.

Διαβάστε επίσης

Πού καταλήγουν τα παιχνίδια που δεν χρησιμοποιούνται πια;

Γνωρίστε τον 6χρονο που κερδίζει εκατομμύρια παίζοντας απλά με τα παιχνίδια του!

Παιχνίδια κατάλληλα για μωρά 6-12 μηνών - Τι κερδίζει το ενδιαφέρον τους

Παιδικά παιχνίδια: Με ποια αντικείμενα του σπιτιού μπορεί να παίζει το παιδί;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved