Βρεφικό μασάζ: Μια μαία σας συμβουλεύει για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η επαφή σας με το μωρό, σας φέρνει πιο κοντά. Η αγκαλιά, το μασάζ και το χάδι αποτελούν ένα ιδιαίτερο κώδικα επικοινωνίας με το μωρό σας.

Βρεφικό μασάζ: Μια μαία σας συμβουλεύει για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Κάντε απαλά μασάζ στο μικρό σας και σίγουρα θα ευχαριστηθεί και εκείνο όσο και εσείς. Εξάλλου μην ξεχνάτε ότι μέσω της αφής, τα μωρά σχηματίζουν τις πρώτες εντυπώσεις για τον κόσμο που τα περιβάλλει.

Το απαλό μασάζ βοηθάει το μωρό σας και βελτιώνει την καλή κυκλοφορία, ενισχύει την άμυνα του οργανισμού, ανακουφίζει από τους κολικούς, αλλά πάνω από όλα το χαλαρώνει και το ευχαριστεί.

Αν δείτε ότι το μικρό δυσανασχετεί ή κλαίει πάρτε το αγκαλιά και δοκιμάστε αργότερα. Βρείτε μια βολική στάση και για σας και για το μωρό σας. Σας προτείνουμε να καθίσετε στο κρεβάτι με την πλάτη σας καλά στηριγμένη.

vrefiko masaz


Βάλτε το μωρό σας πάνω σε ένα μαξιλάρι ή πάνω στα πόδια σας, βγάλτε τα δαχτυλίδια και οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς και ξεκινήστε με πολύ αγάπη και τρυφερότητα να κάνετε μασάζ το μωρό σας, χωρίς πίεση και βιασύνη. Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό λάδι για μωρά και με αργές ρυθμικές κινήσεις τρίψτε μαλακά το τρυφερό του δέρμα.

Στα μωράκια αρέσει πολύ το μασάζ στην πλατούλα. Γυρίστε το μπρούμυτα ή στο πλάι και τρίψτε του την πλάτη και τους ώμους με απαλές κυκλικές κινήσεις. Στην συνέχεια, κάντε το ίδιο στα χεράκια, στα ποδαράκια και στις πατούσες του. Καθ’ όλη τη διάρκεια θα βλέπετε την ικανοποίηση στα μάτια του. Εσείς συνεχίστε μιλώντας του ή τραγουδώντας. Αφού τελειώσετε, ντύστε το, ταΐστε το και βάλτε το για ύπνο.

Σίγουρα θα κοιμηθεί ήσυχα.

Αγγελική Λαγού
Μαία

Διαβάστε επίσης:
Παιδικό μασάζ: Απολαυστικό κι ευεργετικό για την υγεία του παιδιού σας

Μασάζ για μωρά: Μάθετε τα πάντα για το βρεφικό μασάζ (βίντεο)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved