Μασάζ για μωρά: Μάθετε τα πάντα για το βρεφικό μασάζ (βίντεο)

Αρκετές κλινικές μελέτες αποκαλύπτουν ότι τα οφέλη του βρεφικού μασάζ τόσο για το μωρό και το γονιό είναι πολλά.

Μασάζ για μωρά: Μάθετε τα πάντα για το βρεφικό μασάζ (βίντεο)

Για να αρχίσετε να κάνετε μασάζ στα μικρά σας πλασματάκια, αρκεί να γνωρίζετε ότι τα μωρά απολαμβάνουν το μασάζ, εξίσου όπως και εσείς. Και σε ποιον δεν αρέσει άλλωστε να τον χαλαρώνουν με διάφορα αιθέρια έλαια;

Αυτό συμβαίνει γιατί από τις πέντε αισθήσεις, η αφή είναι αυτή που είναι πιο ανεπτυγμένη κατά τη γέννηση και υπάρχουν πολλές έρευνες, όπως αναφέραμε και πιο πάνω που υποδηλώνουν ότι το βρεφικό μασάζ έχει τεράστια οφέλη και βοηθά τα μωρά να μεγαλώσουν και να ευδοκιμήσουν.

Πώς μπορεί όμως το βρεφικό μασάζ να ωφελήσει το δικό σας μικρό;

Μπορεί να το βοηθήσει στους πόνους οδοντοφυΐας, την τόνωση της ανάπτυξης των μυών του, να το ηρεμήσει όταν είναι ιδιότροπο και να το καταπραΰνει για να έχει έναν ήσυχο ύπνο. Τα πλεονεκτήματα όμως δεν σταματούν εκεί: όλη αυτή η διαδικασία σας φέρνει πιο κοντά στο μωρό σας και ενισχύει τον δεσμό σας.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε ακριβώς βήμα-βήμα πώς μπορείτε να κάνετε και εσείς στο σπίτι μασάζ στο μωρό σας, εύκολα. Ακόμη μπορείτε να ενθαρρύνετε και τον σύντροφό σας, να κάνει το βρεφικό μασάζ στο μωρό σας, ώστε να αναπτυχθεί και η σχέση πατέρα παιδιού.

Κάντε το βρεφικό μασάζ, μέρος της καθημερινής ρουτίνας σας. Κάντε το μπάνιο το βράδυ και καθιερώστε κάθε φορά μετά να του κάνετε μασάζ περίπου την ίδια ώρα! Έπειτα ταΐστε το και ο βραδινός του ύπνος θα γίνει παιχνιδάκι.

Εάν αναρωτιέστε τι έλαιο ή κρέμα πρέπει να χρησιμοποιείτε, παρακάτω σας προτείνουμε κάποιες. Παρόλα αυτά όμως θα πρέπει να ρωτήσετε και τον παιδίατρο του παιδιού σας αν επιτρέπει το βρεφικό μασάζ και με ποια προϊόντα ή έλαια.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαδάκι καρύδας, κανόλα, καλαμποκιού, σπόρων σταφυλιών, βερίκοκου, ή έλαιο αβοκάντο. Αυτά τα έλαια απορροφώνται εύκολα από το δέρμα ενός μωρού - και βρώσιμα σε περίπτωση που το μωρό σας βάλει τα χεράκια του στο στόμα. Αποφύγετε τα έλαια ξηρών καρπών καθώς εγκυμονούν κινδύνους αλλεργίας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved