Πώς να οργανώσετε το πρώτο πάρτι γενεθλίων του μωρού σας - Χρήσιμες συμβουλές

Τα πρώτα γενέθλια του μωρού σας είναι ξεχωριστά γι΄αυτό και θέλετε να τα γιορτάσετε αναλόγως.

Πώς να οργανώσετε το πρώτο πάρτι γενεθλίων του μωρού σας - Χρήσιμες συμβουλές

Η σωστή οργάνωση είναι το Α και το Ω σε ένα πάρτι. Διαβάστε λοιπόν τους βασικούς κανόνες για ένα πετυχημένο πάρτι γενεθλίων του πρώτου χρόνου του παιδιού σας...

• Πότε πρέπει να κάνετε το πάρτι

Το πάρτι θα πρέπει να γίνει ιδανικά το επόμενο ή το προηγούμενο σαββατοκύριακο από τα γενέθλια του μωρού ώστε εσείς οι μεγαλύτεροι να μην έχετε δουλειές. Επίσης θα πρέπει να γίνει σε συγκεκριμένη ώρα, ή το πρωί ή νωρίς το απόγευμα και ανάμεσα στα γεύματα του μωρού ώστε να μην κουραστεί και να διασκεδάσει με τον κόσμο που θα είναι προσκεκλημένος. Είναι το πρώτο πάρτι και μην περιμένετε πως θα διαρκέσει παραπάνω από 1 με 1 ½ ώρα καθώς τα μωρά δεν έχουν και τόσο μεγάλες αντοχές.

• Πόσους προσκεκλημένους πρέπει να καλέσετε

Τα περισσότερα πάρτι ενός μωρού που γίνεται ενός χρονών είναι για τους ενήλικες, την οικογένεια και τους φίλους και όχι για το ίδιο το μωρό που δεν έχει αποκτήσει ακόμα τον δικό του κύκλο. Καλέστε λοιπόν τους πολύ στενούς συγγενείς και τους καλύτερούς σας φίλους. Δεν χρειάζεται να ξεπερνούν τα 12 με 15 άτομα γιατί θα πρέπει να έχετε στο νου πως θα έχετε συνεχώς και ένα μωρό στην αγκαλιά. Αν σκοπεύετε να καλέσετε οικογένειες με άλλα παιδάκια θα πρέπει να είναι περιορισμένος ο αριθμός τους καθώς κυκλοφορούν και ιώσεις και ως γνωστόν τα παιδιά είναι φορείς ασθενειών έτσι και αλλιώς.

• Πρέπει να κάνετε τραπέζι;

Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρέψετε δύο και τρία φαγητά για να κάνετε τραπέζι. Ιδανικό θα ήταν να κάνετε καναπεδάκια ή τέλος πάντων finger foods που δεν απαιτούν πολύ χρόνο προετοιμασίας. Άλλωστε, το πάρτι θα διαρκέσει λίγη μόλις ώρα οπότε δεν χρειάζεται να μπείτε σε τέτοιες διαδικασίες.

• Τι άλλο θα πρέπει να θυμάστε

Και μόνο το γεγονός ότι το μωρό σας είναι μόλις ενός χρονών, θα πρέπει να σας κάνει να καταλάβετε ότι μπορεί να συμβούν διάφορα αναπάντεχα. Όπως για παράδειγμα ότι από τον πολύ κόσμο τον οποίο δεν έχει συνηθίσει να βλέπει, μπορεί να αρχίσει να κλαίει χωρίς λόγο. Θα πρέπει λοιπόν να είστε προετοιμασμένες για διάφορα απρόοπτα. Επίσης, ζητήστε τη βοήθεια από δικούς ανθρώπους για εκείνη τη συγκεκριμένη μέρα γιατί δεν θα τα προλάβετε όλα μόνες σας.

Αν σκοπεύετε να έχετε άλλα παιδάκια στο πάρτι, φροντίστε να έχετε πολλά παιχνίδια για να απασχολούνται ώστε να μην αρχίσουν τα κλάματα και αυτά.

Δεν είναι αναγκαίο να κάνετε ή να παραγγείλετε τούρτα, μιας και τα μωράκια, αν είναι στην ίδια ηλικία με το δικό σας, δεν θα εντυπωσιαστούν ούτε θα επιζητούν να φάνε τέτοιο γλυκό. Παρ' όλα αυτά, αν το κάνετε για χάρη των αναμνηστικών φωτογραφιών, φροντίστε να πάρετε μία τούρτα που να έχει χρώματα και να εντυπωσιάσει το ίδιο σας το παιδί.

Διαβάστε επίσης

Ιδέες για το πώς να γιορτάσετε τα πρώτα γενέθλια του μωρού σας
Τα τρία πράγματα που δεν θα κάνω στα πρώτα γενέθλια του παιδιού μου

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved