Τι να κάνετε εάν το μωρό δε σταματάει το κλάμα;

Γιατί κλαίει το μωρό και τι να κάνετε.

Τι να κάνετε εάν το μωρό δε σταματάει το κλάμα;

Γιατί μπορεί να κλαίει ένα μωρό και τι να κάνετε.

Bigstock

Για έναν γονιό εδώ δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να βλέπει το μωρό του να κλαίει και παρά τις όποιες προσπάθειες κάνετε για να το ηρεμήσετε, τίποτα δε φαίνεται να έχει αποτέλεσμα. Ακόμα και αυτό είναι βέβαια είναι αναμενόμενο να συμβεί και απόλυτα φυσιολογικό.

Γιατί μπορεί να κλαίει το μωρό;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να κλαίει το μωρό. Κατ’ αρχάς θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι ένα μωρό δεν μπορεί να μιλήσεις άρα το κλάμα είναι για εκείνο και μία μορφή έκφρασης. Παρακάτω μερικοί ακόμα λόγοι για τους οποίους μπορεί να κλαίει.

Πείνα. Όσο πιο μικρό είναι το μωρό, τόσο πιο συχνά θα πρέπει να τρώει. Τα μωρά που θηλάζουν τρώνε κατά μέσο όρο κάθε 2 με 3 ώρες, ενώ τα μωρά που τρέφονται από ξένο γάλα μπορεί να τρώνε ανά μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Δείτε περισσότερα για τα σημάδια που δείχνουν ότι το μωρό πεινάει εδώ.

Είναι κουρασμένο. Τα μωρά κοιμούνται περίπου 12 ώρες την ημέρα ή και περισσότερο. Τα μωρά που είναι κουρασμένα είναι ανήσυχα, κλαίνε, γκρινιάζουν και συχνά είναι σε μία υπερένταση την οποία δύσκολα αποβάλουν και να ηρεμήσουν.

Κρυώνει ή ζεσταίνεται. Κάποια μωρά είναι ευαίσθητα στις υψηλές και στις χαμηλές θερμοκρασίες. Δεν τους αρέσει να ζεσταίνονται και να είναι υπερβολικά ντυμένα, αλλά ούτε και να κρυώνουν. Προσπαθήστε να καταλάβετε εάν αυτός είναι ο λόγος που κλαίει το μωρό και εάν ναι, αφαιρέστε του για αρχή μερικά ρούχα ή βάλτε του ένα ζακετάκι.

moro-klama-meta-to-taisma.jpg

Θέλει άλλαγμα πάνας. Το μωρό ενοχλείται από μια γεμάτη πάνα και αργά η γρήγορα, εάν δεν το αλλάξετε, θα εκφράσει την ενόχλησή του.

Θέλει αγκαλιά. Τα μωρά έχουν ανάγκη και αποζητούν τη δερματική επαφή και την αγκαλιά. Κάποια, μάλιστα, περισσότερο από ότι άλλα. Μην ανησυχείτε, δεν μπορείτε να κακομάθετε το νεογέννητο, οπότε εάν θέλει αγκαλιά, απλά δώστε του την.

Πονάει η κοιλιά του. Τα παιδιά είναι απόλυτα λογικό να έχουν ενοχλήσεις στην κοιλιά και αέρια. Κάποιες φορές προκαλούν πόνο και τότε δεν είναι περίεργο το μωρό να εκφράσει ό,τι νιώθει κλαίγοντας.

Βαριέται. Κι όμως τα μωρά μπορούν να βαρεθούν όπως για παράδειγμα εάν είναι ξαπλωμένα για ώρα και κοιτάζουν ένα λευκό ταβάνι.

Ασθένεια. Εάν το μωρό έχει πυρετό, είναι άρρωστό ή έχει κάποια λοίμωξη είναι ανήσυχο, ταλαιπωρείται, πιθανά να πονάει για αυτό και κλαίει.

Κολικοί. Οι κολικοί εμφανίζονται κυρίως σε μωρά μικρότερα των τριών μηνών, συνήθως τις απογευματινές ή βραδινές ώρες. Είναι αυτά τα πονάκια που οδηγούν στο συνεχές κλάμα του μωρού το οποίο διαρκεί από είκοσι λεπτά μέχρι δύο ώρες. Σύμφωνα με έρευνες ένα με δύο στα δέκα μωρά παρουσιάζουν κολικούς, συνεπώς είναι ένα αρκετά σύνηθες φαινόμενο στα λίγων εβδομάδων μωρά.

moro-klama-ereuna.jpg

Τι να κάνετε

Μπορεί να νιώθετε πελαγωμένοι όταν κλαίει το μωρό και δεν σταματά, ωστόσο, μπορείτε να κάνετε κάποια πράγματα για να το ηρεμήσετε.

Κουνήστε το ρυθμικά. Τα μωρά αγαπούν την κίνηση γιατί τους θυμίζει το περιβάλλον της μήτρας. Μπορείτε σε συνδυασμό με το απαλό κούνημα να βάλετε μία playlist με λευκούς θορύβους.

Ταΐστε το. Ακόμα και εάν το ταΐσατε πριν λίγη μόνο ώρα. Όταν τα μωρά περνάνε κάποιο άλμα ανάπτυξης συνηθίζουν να τρώνε περισσότερο, μην σας κάνει λοιπόν εντύπωση.

Κάντε μία βόλτα σε εξωτερικό χώρο. Ο καθαρός αέρας, η εναλλαγή εικόνων μπορεί να ηρεμήσει το μωρό σας και να είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται.

Κάντε το ένα μπάνιο. Το μπάνιο είναι χαλαρωτικό και συνήθως επιδρά θετικά στη διάθεση και την ψυχολογία του μωρού.

Πάρτε το αγκαλιά. Η αγκαλιά της μαμάς και του μπαμπά του δίνει τη ζεστασιά, την ασφάλεια και την αγάπη που χρειάζεται.

Με πληροφορίες από verywellfamily.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved