Sport pass: Έρχεται voucher 300 ευρώ για μαθητές Γυμνασίου – Ποιοι το δικαιούνται

Sport Pass θα ονομάζεται το voucher ύψους 300 ευρώ, που θα παρέχεται στους μαθητές της Α' Γυμνασίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Μαργαρίτα Νικολάου
Sport pass: Έρχεται voucher 300 ευρώ για μαθητές Γυμνασίου – Ποιοι το δικαιούνται
Bigstock

Το «Sport Pass», ένα voucher στον αθλητισμό, που θα δοθεί για πρώτη φορά σε παιδιά οικογενειών από χαμηλότερα οικονομικά στρώματα προκειμένου να έχουν το δικαίωμα στην άθληση σε σωματεία της περιοχής τους, αναμένεται να ενεργοποιηθεί το τρίτο τρίμηνο του 2024, όπως προαναγγέλλεται μέσω του ετήσιου σχεδίου δράσης του αρμόδιου Υπουργείου.

6 εκπληκτικά οφέλη του αθλητισμού για τους έφηβους

Σε ποιους απευθύνεται το «Sport Pass»;

Απευθύνεται σε περίπου 35.000 μαθητές της Α' Γυμνασίου όλης της χώρας που θα πληρούν οικογενειακά εισοδηματικά κριτήρια. Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί περαιτέρω διευκρινήσεις για τα κριτήρια αυτά.

Ποιο είναι το ποσό ενίσχυσης;

300 ευρώ.

Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στον αθλητισμό

Το Κράτος έχει υποχρέωση να διασφαλίζει ότι κάθε παιδί, χωρίς καμιά διάκριση, θα έχει πρόσβαση στην ενασχόλησή του με τον αθλητισμό. Αυτό προσπαθεί να καταφέρει το υπουργείο Παιδείας μέσα από το νέο αυτό voucher.

Ο αθλητισμός βοηθά στην κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού. Η συνεργασία, η ομαδικότητα, η πειθαρχία και ο αυτοέλεγχος είναι αξίες που καλλιεργούνται μέσα από τον αθλητισμό, έχουν θετικές επιδράσεις σε ένα παιδί βοηθούν ένα παιδί να έχει -εκτός από φυσική κατάσταση - και ισορροπημένη ψυχική υγεία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved