Πώς θα διδάξετε στο έφηβο παιδί σας την αξία των χρημάτων

Όλοι και όλες θυμόμαστε τον κουμπαρά- γουρουνάκι ίσως- που είχαμε μεγαλώνοντας...

Φωτεινή Οικονομοπούλου
Πώς θα διδάξετε στο έφηβο παιδί σας την αξία των χρημάτων
Bigstock

Υπάρχουν διάφορα tips που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να «προωθήσετε» την οικονομική υπευθυνότητα.

Έτσι, χρόνια αργότερα, όταν το παιδί σας ενηλικιωθεί θα ανατρέχει σε αυτές τις αναμνήσεις από τρόπους με τους οποίους έμαθε την αξία των χρημάτων.

Συχνά, μπορεί, να αναρωτιέστε πώς θα καταφέρετε να μιλήσετε για αυτό στο έφηβο παιδί σας, οπότε εδώ είναι μερικά απλά βήματα με τα οποία μπορείτε να ξεκινήσετε.

1. Θέστε «αντίτιμο» αντί για χατζιλίκι

Το χατζιλίκι μεταφράζεται πως ένα παιδί θα λάβει χρήματα ανεξάρτητα από το αν θα βοηθήσει, για παράδειγμα, σε μία δουλεία του σπιτιού.

Θα μπορούσατε να δώσετε περισσότερα κίνητρα το ρυθμίζοντας το χατζιλίκι ανάλογα με το εάν ο έφηβος γιος σας βοηθήσει στο μάζεμα των ρούχων ή με το σκούπισμα.


2. Αντικαταστήστε τον κουμπαρά με έναν πραγματικό τραπεζικό λογαριασμό

Πάρτε το παιδί σας, πηγαίνετε μαζί στην τράπεζα και «ανοίξτε» έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου. Η όλη διαδικασία είναι μια πραγματική ευκαιρία για αλληλεπίδραση με ανθρώπους που εργάζονται πάνω στα οικονομικά.


3. Κάντε δώρο ένα βιβλίο για την επιχειρηματικότητα

Τι πιο χρήσιμο και διασκεδαστικό από ένα βιβλίο που μιλάει τόσο για την αξία των χρημάτων όσο και για την επιχειρηματικότητα γενικότερα. Και ποιος ξέρει, ίσως μάθετε και εσείς κάτι! Οι πληροφορίες μέσα από ένα βιβλίο δίνονται με σαφήνεια, απλότητα και λιτότητα ενώ δεν λείπει η προστιθέμενη αξία σχετικά με τη διαχρονική πολιτισμική και ιστορική αξία του χρήματος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved