Πώς να κρατήσετε τα παιδιά ικανοποιημένα με υγιεινά σνακ χαμηλού κόστους

Ακολουθήστε αυτές τις τρεις συμβουλές που θα κρατήσουν το παιδί σας ευχαριστημένο.

Πώς να κρατήσετε τα παιδιά ικανοποιημένα με υγιεινά σνακ χαμηλού κόστους

Αναρωτιέστε πως θα καταφέρετε το μικρό σας να μην φωνάζει συνεχώς: «Μαμά, πεινάωωω!»; Εδώ είναι τρεις budget friendly τρόποι για να το πετύχετε:

1. Διδάξτε στα παιδιά πώς να ακούν το σώμα τους

Ρωτήστε το παιδί σας εάν αισθάνεται πεινασμένο ή χορτασμένο. Με λίγη εξάσκηση, τα παιδιά μπορούν να αρχίσουν να παρατηρούν σημάδια πείνας, όπως γουργούρισμα ή πονοκέφαλο.

Μπορούν σιγά- σιγά θα μάθει ότι τα σημάδια της αίσθησης του κορεσμού . Ακούστε, λοιπόν, τα παιδιά όταν σας λένε πώς νιώθουν.

2. Δώστε στο παιδί σας γεύματα και σνακ σύμφωνα με πρόγραμμα

Η κατανάλωση 3 ισορροπημένων γευμάτων και 1–2 σνακ κάθε μέρα βοηθά να λάβει το μικρό σς όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να αναπτυχθεί. Τα σνακ μεταξύ των γευμάτων θα του προσφέρουν την απαραίτητη ενέργεια.

Τα παιδιά πρέπει να τρώνε περίπου κάθε 3-4 ώρες. Χωρίς σνακ μεταξύ των γευμάτων, μπορεί να αισθάνονται επιπλέον πεινασμένα και στη συνέχεια να τρώνε πολύ περισσότερο όταν έρθει για παράδειγμα η ώρα του μεσημεριανού ή του βραδινού.

Cute Little Toddler Boy Eating Blueberries At Home. Fresh Organic Frutis For Infants.

Η υγιεινή διατροφή στη νηπιακή ηλικία είναι σημαντική για την ανάπτυξη των παιδιών.

Bigstock

Δείγμα προγράμματος

  • Πρωινό : 8 π.μ
  • Σνακ: 10 π.μ
  • Μεσημεριανό: 2 μ.μ
  • Δείπνο: 5 μ.μ

3. Προσφέρετε που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες & πρωτεΐνες

Τα σνακ με φυτικές ίνες ή πρωτεΐνες ενισχύουν την αίσθηση κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τα τρόφιμα με αυτά τα θρεπτικά συστατικά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθούν. Οι φυτικές ίνες βρίσκονται στα φρούτα, σε λαχανικά και σε δημητριακά ολικής αλέσεως. Η πρωτεΐνη προέρχεται από φασόλια, τυρί, γάλα, κρέατα, αυγά, ξηρούς καρπούς και βούτυρο ξηρών καρπών.

Πώς θα πετύχετε οικονομικά και υγιεινά γεύματα

  • Τα τρόφιμα που κρατάτε σε ένα ντουλάπι κοστίζουν συχνά λιγότερο από τα τρόφιμα που χρειάζονται ψυγείο.
  • Ίσως έχετε ήδη καλές επιλογές στο σπίτι. Για παράδειγμα, αν έχετε φυστικοβούτυρο, προσθέστε ένα μήλο. Αν έχετε κριτσίνια, προσθέστε δίπλα μια φέτα τυρί.
  • Ορισμένα φρούτα και λαχανικά (όπως τα φρέσκα μήλα, οι μπανάνες, το σέλινο και τα καρότα) είναι λιγότερο ακριβά από άλλα.
  • Τα κατεψυγμένα ή κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά είναι επίσης καλές επιλογές.

Πηγή: kidshealth.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved